FSP:n uusi virtalähde on tarkoitettu nimenomaan louhinnassa käytettäville näytönohjaimille ja se sisältääkin vain PCI Express -lisävirtaliittimiä.

Virtalähdevalmistaja FSP Group lienee useimmille alan harrastajille tuttu nimi tunnetumpien merkkien virtalähteiden OEM-valmistajana, mutta yhtiöllä on myös oma FSP-brändinsä. Konserniin kuuluvat FSP Technology, Fortron/Source sekä Protek Power. Nyt yhtiö on julkaissut oman FSP-brändinsä alla mielenkiintoisen, kryptovaluuttojen louhijoille tarkoitetun virtalähteen.

FSP2000-A0AGPBI-nimeä kantava virtalähde tarjoaa kryptovaluuttojen louhijoille yhteensä 2000 watin edestä tehoa. FSP2000:n kerrotaan hyödyntävän yhtiön aktiivista PFC -suunnittelua (Power Factor Correction), jonka luvataan parantavan virtalähteen varmuutta etenkin raskaassa käytössä.

Virtalähdettä ei ole tarkoitettu tietokoneen ainoaksi virtalähteeksi, vaan nimenomaan louhinnassa käytettävien näytönohjainten virtalähteeksi. Siitä löytyy vain 6+2-pinnisiä PCI Express -lisävirtaliittimiä, joita on ahdettu mukaan yhteensä 16 kappaletta. +12V-linjoja virtalähteessä on yhteensä kuusi, joista kukin tarjoaa maksimissaan 30 ampeerin sähkövirran.

2000 watin virtalähde on varustettu 80 Plus Platinum -sertifikaatilla, mikä tarkoittaa vähintään 90 prosentin hyötysuhdetta yli 20 prosentin rasitusasteilla. Mukana on luonnollisesti ylijännite- ja oikosulkusuojaukset. Virtalähteen strategiset mitat ovat 200 x 150 x 86 millimetriä.

Lähteet: Guru3D, FSP Group

This site uses XenWord.
;