Samsungin seuraavan lippulaivapuhelimen julkaisu lähenee ja sen myötä huhumylly käy tällä hetkellä jo varsin kiivaana. Huhujen mukaan markkinoille tulee jälleen kaksi kokoversiota laitteesta.

Galaxy S8 -mallien sisäiset koodinimet ovat tiettävästi Dream ja Dream 2, joista jälkimmäinen viittaa suurikokoisempaan Plus- tai edge-malliin. Uusien mallien mallikoodit tulevat tiettävästi olemaan SM-G950X ja SM-G955X, joissa X-kirjaimen tilalle tulee kunkin markkina-alueen oma varianttikoodi. 940- ja 945-mallinumerot on jätetty väliin, sillä numero neljä tuottaa kiinalaisessa ja korealaisessa kulttuurissa epäonnea.

Viime viikkoina Galaxy S8 -malleista on vuotanut usean eri tahon toimesta mittapiirroksia, renderöintejä ja jopa pari valokuvaa. Kuvien aitouden ja lopullisuusasteen voi kyseenalaistaa, mutta kaikkia yhdistää yksi seikka: ulkomittoihin nähden erittäin suurikokoinen kaarevareunainen näyttö.

GSMArena-sivuston käsiinsä saamien mittapiirrosten mukaan GS8:n näyttö olisi jopa 5,7-tuumainen ja GS8 Plus -mallin jopa 6,3-tuumainen. Kasvaneesta näyttökoosta huolimatta puhelimien pituus ei piirrosten mukaan ole kasvanut juurikaan edeltäjistä. Sivusuunnassa on sen sijaan tullut lisää mittaa suuremman näytön johdosta.

Hyvin pieniksi kaventuneiden näytön ylä- ja alareunan myötä Samsung aikoo tiettävästi luopua fyysisestä kotinäppäimestä ja siirtää sen näytön puolelle. Ohjelmistopohjaiset näppäimet tukisivat joidenkin lähteiden mukaan paineentunnistusta. Samalla sormenjälkitunnistimen huhutaan siirtyneen näytön alle, joten se perustuu ilmeisesti ultraäänitekniikkaan.

Rautapuolelta Galaxy S8 -malleista löytyy hyvin suurella todennäköisyydellä Exynos 8895- tai Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri. Piirimalli riippuu markkina-alueesta, kuten aikaisempinakin vuosina. Järjestelmäpiirin jäähdytys hoidetaan Galaxy S8 -malleissa tiettävästi yhteen lämpöputkeen perustuvalla ratkaisulla. Tuoreiden sisäpiiritietojen mukaan Samsung rohmuaisi Galaxy S8 -malleja varten niin suuren määrän Snapdragon 835 -piiriä, ettei niitä riittäisi alkuvaiheessa kilpailijoiden tuotteisiin. Jos tämä pitää paikkaansa, kyseessä on merkittävä kilpailuetu Samsungille.

Varsin varmojen huhujen joukkoon lukeutuu tekoälyä hyödyntävä assistentti Bixby, jolla vaikuttaisi olevan oma erikoisnäppäimensä puhelimen vasemmassa kyljessä äänenvoimakkuuspainikkeiden alapuolella. GS8-mallien huhutaan myös tukevan silmän biometristä iiristunnistusta Note 7:n tapaan. Kamerapuolella etukameran kerrotaan olevan automaattitarkenteinen ja takakameran uusimman sukupolven versio Samsungin omasta sensorista. Joissakin huhuissa on puhuttu Plus-mallista löytyvästä kaksoiskamerasta.

Huhuissa on myös liikkunut DeX-ominaisuus (Desktop eXperience), joka on Samsungin vastine Microsoftin Continuumille. Toisin sanoen Galaxy S8 olisi mahdollista kytkeä USB Type-C -liitännän välityksellä DeX-telakkaan ja sen avulla hyödyntää puhelinta suuremmalla näytöllä työpöytäympäristössä.

Samsungin mobiiliyksikön johtaja Koh Dong-jin vahvisti tämän viikon maanantaina, ettei Samsung aio julkaista Galaxy S8 -malleja vielä MWC-tapahtumassa helmikuun lopulla. Sen sijaan tämänhetkisten huhujen mukaan julkaisu tapahtuisi maaliskuun loppupuolella ja markkinoille puhelimet saapuisivat huhtikuussa. Joidenkin ennakkotietojen mukaan hinnat olisivat kalliimmat kuin Galaxy S7 -malleissa vuosi sitten.

Kaikki tässä koosteessa käsitellyt tiedot ovat vielä huhujen asteella, joten niihin on järkevää suhtautua sopivalla varauksella.

Lähteet: Reuters, GSMArena (1)(2)(3), PhoneArena, SamMobile, The Guardian, Digitimes, GalaxyClub, Slashleaks, AAWB, The Verge, Forbes

Kuvat: GSMArena & MobileFun

This site uses XenWord.
;