Tuoreimmat uskottavilta vaikuttavat kuvavuodot paljastavat Samsungin Galaxy S8 -mallien akkujen kapasiteetin sekä näytön resoluution.

Samsungin Galaxy S8 -älypuhelimien julkaisuun on enää viikko ja tietovuodot niiden ympärillä sen kuin kiihtyvät. Useimmat laitteisiin liittyvät yksityiskohdat ovat jo paljastuneet, mutta muutamat seikat ovat pysyneet vielä hieman hämärän peitossa. Tuoreimmat kuvavuodot valottavat laitteissa käytettävien akkujen kapasiteettia sekä näytön resoluutiota.

Näyttöön liittyvät kuvavuoto on peräisin Twitteristä ennalta tuntemattomalta ”UniverseIce”-käyttäjältä. Vuodossa on esitteillä Galaxy S8 näytöllä auki oleva resoluutiovalikko, joka tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden valita näytön tarkkuuden kolmesta eri vaihtoehdosta. Täysi WQHD+-tarkkuus on 2960 x 1440 pikseliä, eli hieman enemmän kuin LG G6:ssa. FHD+-tarkkuus on puolestaan 2220 x 1080 pikseliä ja alhaisin HD+-vaihtoehto 1480 x 720 pikseliä.

Kuvan yhteydessä ei kerrota, mikä asetuksista on oletuksena käytössä GS8:ssa, mutta on mahdollista, että näyttöä ajetaan maksimitarkkuutta alhaisemmalla resoluutiolla virrankulutuksen laskemiseksi. Vastaava ratkaisu havaittiin Galaxy S7 -puhelimissa niihin tulleen Nougat-päivityksen jälkeen. Galaxy S8 -mallien näyttöjen kooksi on jo aiemmin paljastunut 5,8 ja 6,2 tuumaa. Näytön kuvasuhde on epätavallinen 18,5:9.

Sama Twitter-tili julkaisi myös kaksi kuvaa Galaxy S8+:n tuotepakkauksesta. Pakkaus kuuluu laitteen Verizon-operaattorille brändätylle versiolle. Mattamustan pakkauksen kantta koristaa metallisen sinihohtoinen ”S8+”-teksti ja taustapuolelle on painettu lista pakkauksen sisällöstä. Itse puhelimen ohella pakkauksesta kerrotaan löytyvän laturi, USB-kaapeli, micro-USB-adapteri, pikaopas, tuoteturvallisuus- ja takuuohje sekä korvakuulokkeet, jotka ovat huhujen mukaan Samsungin Harman-kaupan myötä AKG-brändätyt.

SlashLeaks-sivuston vuotamien kuvien akuista löytyy merkinnät EB-BG955ABA ja EB-BG950ABA, jotka viittaavat suoraan Galaxy S8+:n (SM-G955) ja Galaxy S8:n (SM-G950) mallikoodeihin. Akkujen kapasiteetit ovat 3500 ja 3000 mAh, jotka ovat melko maltilliset mallien näyttökokoon nähden. Galaxy S8:n akku on siis saman kokoinen kuin edeltäjässä, kun taasen GS8+:n akku on kutistunut 100 mAh:lla. Note 7 -katastrofin jälkeen Samsung on selvästi varovainen akkukennojen tiheyden suhteen.

Lisäksi akkujen merkinnät paljastavat akkukennojen valmistuksen tapahtuneen Koreassa ja kokoonpanon Vietnamissa, jossa Samsungin puolijohdeyksiköllä on suuri tuotantolaitos. Suuremman akun Samsung Electronics Japan -teksti saattaa viitata siihen, että suunnittelu on tehty yhteistyössä japanilaisen Muratan kanssa.

Lähteet: SlashLeaks, Twitter (1)(2)

This site uses XenWord.
;