Tulevien Samsung Galaxy S9 -mallien ulkomuoto paljastui luotettavaksi luokiteltavassa kuva- ja videovuodossa.

OnLeaks on julkaissut yhdessä MySmartPrice- ja 91Mobiles-sivustojen kanssa CAD-piirustuksiin perustuvat renderöinnit tulevista Galaxy S9 ja Galaxy S9+ -älypuhelimista. OnLeaksin aiempiin vuotoihin perustuen myös tätä vuotoa voi pitää varsin luotettavana.

Renderöinneissä esiintyvät puhelimet muistuttavat muotoilultaan hyvin pitkälti tämänvuotisia Galaxy S8 -malleja ja suurimmat muutokset löytyvät takakuoren yläosasta kameran ja sormenjälkitunnistimen ympäristöstä. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu käytännöllisempään paikkaan kameran alapuolelle ja pulssimittarin sensori löytyy kameran oikealta puolelta. Galaxy S9+:ssä on käytössä kaksoiskamera, toisin kuin pienemmässä sisarmallissaan. Sormenjälkitunnistimen uuden sijainnin vahvistavat myös SlashLeaksin vuotamat suojakuorikuvat. Molempien mallien kerrotaan piirustusten mukaan olevan hieman lyhyempiä, leveämpiä ja paksumpia kuin edeltäjänsä. Kuvien perusteella 3,5 mm:n ääniliitäntä kuuluu myös varustukseen.

Rautapuolella Galaxy S9 -mallien odotetaan käyttävän Snapdragon 845- tai Exynos 9810 -järjestelmäpiiriä markkina-alueesta riippuen. Perustason muistikonfiguraation huhutaan olevan 4 & 64 Gt, mutta Samsungin aloitettua hiljattain 512 Gt:n UFS-muistien tuotannon saatetaan laitteista nähdä myös erittäin suurella tallennuskapasiteetilla varustettu versio. Kuvista mitattuna Galaxy S9:n näytön kooksi arvioidaan 5,65 tuumaa ja Galaxy S9+:n näytön kooksi 6,1 tuumaa.

Viimeisimpien Koreasta kantautuneiden tietojen mukaan Galaxy S9 -mallien julkaisu tulisi tapahtumaan MWC-messuilla ensi helmikuussa. Samsungin kerrotaan suunnittelevan julkaisua aikaisemmalle ajankohdalle kuin tänä vuonna, sillä se haluaa uutuusmallinsa markkinoille maaliskuun puoliväliin mennessä. Syyksi tähän kerrotaan iPhone X:ään potentiaalisesti siirtyvät asiakkaat.

Lähde: 91Mobiles, MySmartPrices, OnLeaks (1)(2), SlashLeaks, SamMobile

This site uses XenWord.
;