OnePlussan tänään kauppoihin tullut 5T Star Wars Limited Edition -erikoismalli piipahti io-techin ihmeteltävänä.

OnePlus on aloittanut OnePlus 5T -puhelimensa Star Wars Limited Edition -puhelimen myynnin tänään Suomessa. Erikoismalli juhlistaa OnePlussan nelivuotissyntymäpäivää sekä eilen Suomessa ensi-iltansa saanutta Star Wars The Last Jedi -elokuvaa. OnePlus 5T Star Wars Limited Edition on saatavana hintaan 579 € OnePlussan verkkokaupassa ja Elisalla. Hinta on 20 euroa suurempi kuin vastaavalla muistimäärällä varustetussa perusversiossa. Kovimmat fanit pääsivät ostamaan puhelimen jo eilen Helsingin Tennispalatsissa järjestetyssä pop up -tapahtumassa.

io-tech pääsi tutustumaan Star Wars Limited Edition -malliin sekä sen perusmallista poikkeavaan pakkaukseen heti julkaisupäivänä ja legendaarisen avaruuselokuvasaagan ystävinä päätimme julkaista kuvakoosteen erikoismallin yksityiskohdista ja erikoisominaisuuksista.

 

[read more=”Klikkaa ja lue koko juttu” less=”Piilota teksti”]

OnePlus on pakannut 5T Star Wars Limited Editionin erikoismalliseen pakkaukseen, joka on kooltaan lähes kaksinkertainen vakiomallin pakkaukseen nähden. Mattamustan laatikon kannesta käy välittömästi selville, että kyseessä on Star Wars -erikoismalli.

Pakkauksen kannen alta tulee ensimmäisenä vastaan muovialustalle pyöreän kehän keskelle sijoitettu puhelin takakuori ylöspäin käännettynä. Puhelintason alta löytyvät tarvikkeet, joihin lukeutuvat vakiopakkauksesta löytyvien USB Type-C-kaapelin ja Dash Charge -laturin ohella erikoismallinen Star Wars -teemalla muotoiltu suojakuori, Star Wars -kortti sekä Star Wars -tarra.

Pakkauksen mukana tuleva suojakuori on muotoiltu Kylo Ren -teemalla, eli uusimman Star Wars -elokuvan ”pääpahiksen” mukaan. Mustasta joustavasta muovista varustettu kuori on melko jykevä ja se lisää puhelimen ulkomittoja useammalla millillä. Voimakkaasti muotoiltujen kylkien ansiosta se tarjoaa hieman paremman otteen puheleimesta ja tarjoaa ainakin ulkonäön perusteella varsin hyvän iskusuojauksen. Kuoren takaosan muotoilusta voi olla montaa mieltä, mutta ainakaan allekirjoittaneen mielestä sen toteutus voisi olla tyylikkäämpikin.

Pienenä yllätyksenä OnePlus on jemmannut pakkauksen pohjaan auki repäistävän salalokeron, jonka sisään on sijoitettu pieni pahvirasia. Rasia sisältää pienen muovisen katkaistun kartion, johon kiinnitetään muovinen ristikkojalka. Viritys asennetaan puhelimen näytön päälle, jolloin sen avulla on mahdollista katsella ”hologrammivideoita” esimerkiksi YouTubesta. Kuvassa katselulaitteeseen on heijastettu Prinsessa Leian hologrammi alkuperäisistä Star Wars -elokuvista. Kyseessä on hauska lelu, josta ei kuitenkaan jaksa innostua muutamaa minuuttia pidempää.

Fyysisesti Star Wars Limited Edition ei poikkea millään tavoin tavallisesta OnePlus 5T:stä. Se on saman kokoinen, painoinen ja muotoinen. Myös näyttö ja kaikki rautaominaisuudet ovat identtisiä tavallisten mallien kanssa. Ainoat eroavaisuudet löytyvät värityksestä ja pienistä käyttöliittymään tehdyistä muutoksista. Etupuolelta Star Wars -version erottaa vaaleista kyljistä, jotka johtuvat luonnollisesti erikoisvärisestä takakuoresta.

Star Wars Limited Editionin takakuori on saanut pintaansa erityisen Sandstone White -värityksen, jonka kerrotaan saaneen vaikutteita The Last Jedi elokuvan Crait-planeetan pinnasta. Pinta on perusmallia karheampi ja valkoiselle pohjalle on toteutettu pienenpieniä hopeanvärisiä pisteitä, joka antaa värille omanlaisensa hohdon.

Takakuoren alaosaan on sijoitettu punainen Star Wars -logo, mutta jäimme hieman kaipaamaan jonkinlaista näyttävämpää teemaan liittyvää kuviointia tai grafiikkaa. Mustasta perusmallista poikkeavia yksityiskohtia ovat lisäksi punainen Alert Slider -kytkin vasemman kyljen yläosassa sekä näyttölasin, sormenjälkitunnistimen ja salamavalon kiiltäväksi viimeistellyt reunat.

Ohjelmistopuolella Star Wars Limited Edition tarjoaa kymmenen The Last Jedi -aiheista taustakuvaa sekä tummansävyisen punaisilla yksityiskohdilla korostetun käyttöliittymäteeman. OnePlus 5T:n vakiotaustakuvia ei jostain syystä löydy lainkaan vaihtoehtojen joukosta.

 

Lyhyen tutustumisen perusteella OnePlus 5T Star Wars Limited Edition vaikuttaa hauskalta ja sopivasti massasta poikkeavalta vaihtoehdolta Star Wars -elokuvista pitäville kuluttajille, jotka ovat ostamassa uutta suorituskykyistä älypuhelinta. 20 euron lisähinta Star Wars -teemasta ei ole lainkaan paha, joskin etenkin takakuoren kustomointi olisi voinut olla jopa hieman nykyistä räväkämpi. io-techin kattavan testiartikkelin OnePlus 5T:stä voi lukea täältä.

[/read]

This site uses XenWord.
;