Vuotaneet diat paljastavat muun muassa ensimmäiset työpöytäkäyttöön suunnatut Raven Ridge -koodinimelliset prosessorit.

Aiemminkin oikeiksi osoittautuneista vuodoistaan tutuksi tullut Informatica Cero on saanut käsiinsä uusia AMD:n dioja. Dioissa käsitellään tulevia Raven Ridge- eli Ryzen Mobile -prosessorimalleja sekä niiden nimeämiskäytäntöä.

AMD:n diojen mukaan yhtiö tulee muuttamaan prosessoreidensa virallista nimeämistä samaan aikaan sekä loogisempaan että epäloogisempaan suuntaan. Jatkossa Raven Ridge -koodinimellisten prosessoreiden viralliseen nimeen lisätään mukaan termi ”Mobile”, esimerkiksi ”AMD Ryzen 7 2700U Mobile Processor with Radeon RX Vega10 Graphics”. Muutos käy järkeen mobiiliprosessoreiden osalta, mutta toisaalta myös ensimmäisiä Raven Ridgen työpöytäversioita koskevassa diassa puhutaan Ryzen Mobile -prosessoreista. Aika näyttää, tuleeko nimiin vielä tarkennusta siten, että Mobile tiputetaan pois työpöytäversioista.

Sama dia paljastaa myös ensimmäisen Ryzen 3 -mobiiliprosessorin, eli Ryzen 3 2300U:n. Prosessorin osalta tarkat tekniset tiedot eivät ole vielä tiedossa, mutta sen Vega-grafiikkaohjaimessa tulee olemaan käytössä kuusi Compute Unit -yksikköä. Ryzen 3 -nimen perusteella voidaan spekuloida, että prosessorissa tullee olemaan käytössä neljä ydintä ilman SMT-teknologiaa, eli se voisi suorittaa samanaikaisesti neljää säiettä.

AMD:n ensimmäisiä Raven Ridge -työpöytäversioita kuvaavassa diassa paljastuu kerralla kaksi mallia: Ryzen 3 2200G ja Ryzen 5 2400G. Dian mukaan Ryzen 3:ssa on käytössä 4 ydintä ilman SMT-tukea ja Vega 8 -grafiikkaohjain. Ryzen 5:ssä on dian mukaan niin ikään käytössä neljä ydintä, mutta SMT-tuen kanssa, eli se kykenee suorittamaan samanaikaisesti kahdeksaa säiettä. Ryzen 5:n Vega-grafiikkaohjaimessa on käytössä kaikki Raven Ridgen 11 Compute Unit -yksikköä. Molemmat prosessorit tulevat saataville sekä 35 että 65 watin konfiguraatioissa.

Lähteet: Informatica Cero (1),  (2)

This site uses XenWord.
;