Useat merkittävät yritykset kuten Microsoft ja Sony ehtivät jo peruuttaa osallistumisensa ennen kuin GDC ilmoitti tapahtuman siirtyvän myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan tänä vuonna.

COVID-19:n aiheuttava SARS-CoV-2-virus on ehtinyt jo aiheuttaa useiden messujen, kuten kuluvan viikon Mobile World Congressin, peruuntumisen. Viruksen odotetaan aiheuttavan vielä useiden tulevienkin messujen peruuntumisen tai siirtymisen.

Game Developers Conference oli tarkoitus pitää ensi kuussa. Kyseessä on merkittävä pelialan tapahtuma, jossa myös alaan liittyvät laitevalmistajat ovat läsnä. Messuilla saadaan usein myös paitsi silmäyksiä tuleviin kehityslinjoihin, myös syvällisempää tietoa jo käytössä olevista tekniikoista esimerkiksi pelinkehityksessä tai renderöinnissä. Nyt messut on siirretty myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan tulevana kesänä.

Päätöstä ei voida pitää yllättävänä, ottaen huomioon paitsi itse virustilanteen, myös merkittävien näytteilleasettajien kadon. Ennen kuin GDC:n järjestäjät ilmoittivat messujen siirtämisestä, ainakin Activision Blizzard, Amazon, Electronic Arts, Epic Games (+ Unreal Engine), Facebook (+ Oculus Gaming), Gearbox Kojima Productions, Microsoft, Sony ja Unity Technologies ehtivät Windows Centralin keräämän listan perusteella peruuttaa osallistumisensa. GDC-messuille virusepidemian vuoksi. Sony on lisäksi peruuttanut osallistumisensa PAX East -messuilla ja Facebook on puolestaan peruuttanut oman F8-kehittäjäkonferenssinsa.

Vaikka GDC-messut on tarkoitus järjestää myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana tänä vuonna, on ainakin osalla peruuttaneista yrityksistä suunnittelemassa myös omia tapahtumiaan. Esimerkiksi Amazon aikoo pitää oman korvaavan nettitapahtumansa, Microsoft aikoo striimata aiotut esitykset netin kautta ja Gearbox julkaisee omat esityksensä digitaalisessa muodossa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Vuoden ensimmäisen puoliskon merkittävistä messuista ainakin Computex aikoo edelleen järjestää messut epidemiasta huolimatta. Computex-messut on tarkoitus pitää 2. – 6. kesäkuuta Taiwanissa.

Päivitys 2.3.2020: Nyt myös NVIDIA on ilmoittanut peruuttavansa maaliskuun 22. – 26. San Josessa Yhdysvalloissa pidettävän GTC 2020 -tapahtuman ja järjestävänsä sen sijasta netissä tapahtuvan tilaisuuden.

Lähde: GDC

This site uses XenWord.
;