Rajoittimen kiertävät GeForce 470.05 -beeta-ajurit ovat saatavilla rekisteröitymisen takaa NVIDIAn kehittäjäsivuilta sekä ilmeisesti Windows Insider -jäsenille suoraan Windows Updatesta.

Netissä pyöri viime viikolla huhu, jonka mukaan GeForce RTX 3060:n Ethereum-louhintarajoitin olisi ehditty jo kiertää. Ne huhut osoittautuivat vääriksi perustuen Octopus-louhintanopeuteen Ethereumin sijasta. Nyt huhut kuitenkin ovat kääntyneet todellisuudeksi ja RTX 3060:n Ethereum-rajoitin on kierretty.

Ensimmäinen varmistus Ethereum-louhintarajoittimen kierrosta tuli japanilaiselta PC Watch -sivustolta, joka varmisti, että tuki todella on nyt kierrettävissä. PC Watchin raportin mukaan kierto ei vaadi esimerkiksi ajureiden tai BIOSin muokkaamista, mutta sivusto jätti paljastamatta tarkan metodin kierrolle.

Taatusti toimivan kierron lähteeksi paljastui lopulta NVIDIA itse, sillä yhtiön uusissa kehittäjille suunnatuissa GeForce 470.05 -beeta-ajureissa rajoittimista ei ole tietoakaan. Kyseinen ajuri ei ole varsinaisesti julkisessa jaossa, vaan se on saatavilla rekisteröitymisen kautta NVIDIAn kehittäjäsivuilta sekä Windows Insider -ohjelman jäsenille ilmeisesti suoraan Windows Updatesta.

Ensimmäisissä raporteissa puhuttiin myös tietyn BIOS-version käytöstä, mutta se on turhaa tai jopa haitallista. TechPowerUp-sivuston kautta levinnyt BIOS antoi HardwareLuxxin testeissä EVGA:n GeForce RTX 3060 XC Gaming -kortilla noin 35 MHash/s louhintavauhdin, kun saman kortin alkuperäisellä BIOSilla nopeus nousi 41 MHash/s tasolle. Myös ComputerBase on varmistanut 470.05-beeta-ajureiden toimivuuden.

Lähteet: ComputerBase, HardwareLuxx, PCWatch, VideoCardz

This site uses XenWord.
;