Xiaomin julkaisi oikeuden päätöksestä myös virallisen lausunnon, jossa kutsui Yhdysvaltojen alkuperäisiä syytöksiä mielivaltaisiksi ja oikukkaiksi.

Alkuvuodesta Yhdysvallat asetti kiinalaisen Xiaomin mustalle listalle Kiinan armeijaan ja Kiinan kommunistiseen puolueeseen liittyvien kytkösten vuoksi. Xiaomi kiisti kyseiset liitokset ja ryhtyi myös vastatoimiin Yhdysvaltojen puolustus- ja valtiovarainministeriöitä vastaan. Nyt nuo oikeustoimet ovat mitä ilmeisimmin tuottaneet tulosta, sillä Columbian piirikunnan käräjäoikeus antoi alustavan määräyksen poistaa sijoittamista koskevat rajoitteet.

Käräjätuomari Rudolph Contrerasin mukaan kiinalaiset siviiliyritykset, kuten Xiaomi, eivät ole suora uhka Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle, minkä lisäksi siitä, että Xiaomi jakaisi tietoja Kiinan hallitukselle, ei ole olemassa todisteita. Oikeuden päätöksen myötä Xiaomi julkaisi asiasta sekä blogissaan että Twitter-tilillään virallisen lausunnon, jossa yritys kertoo piirioikeuden päätöksestä ja kertoo Yhdysvaltain alkuperäisen syytösten olleen oikukkaita ja mielivaltaisia. Xiaomi myös painottaa jälleen olevansa julkinen ja itsenäisesti toimiva yritys sekä jatkavansa toimia, jotta estot poistettaisiin pysyvästi.

Päivitys 26.5.2021: Yhdysvallat on nyt virallisesti poistanut Xiaomin mustalta listalta ja yritys on jälleen vapaa kohde sijoittajille.

Lähde: Xiaomi

This site uses XenWord.
;