X299X-sarjan emolevyt perustuvat Gigabyten mukaan paranneltuun X299-piirisarjaan, mutta yhtiö ei tarkentanut mitä eroa piirisarjassa on aiempiin X299-emolevyihin nähden.

Intel valmistelee parhaillaan julkaistavaksi 10. sukupolven Core X -prosessoreita. LGA 2066 -kantaiset prosessorit sopivat myös vanhempiin X299-emolevyihin BIOS-päivityksellä, mutta markkinoille saapuu myös piirisarjan päivitettyyn versioon perustuvia uusia emolevyjä. Valitettavasti toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä tarkalleen piirisarjassa on päivittynyt.

Gigabyte on nyt julkistanut omat uudet X299X-sarjan emolevynsä. Tässä vaiheessa X299X-sarjaan kuuluu kolme emolevyä: Designare 10G, Aorus Extreme Waterforce ja Aorus Master. Emolevyiltä löytyy luonnollisesti tuki Thunderbolt 3:lle ja mallista riippuen 5 tai 10 Gbps:n verkkoyhteys sekä Wi-Fi 6 -tuki. Designare-mallissa 10 Gbps:n verkkoyhteyksiä on peräti kaksin kappalein ja ne on toteutettu Intelin X550-AT2 Dual -ohjaimella, kun Aorus Xtreme Waterforcessa on käytössä Aquantian 10 Gbps:n ohjain. Designaren ja Aorus Xtreme Waterforcen mukaan tulee myös PCI Express 4.0 -väylää tukeva lisäkortti, johon voi asentaa maksimissaan neljä x4 M.2 -SSD-asemaa, mutta Intelin alustan tapauksessa tuettuina on luonnollisesti vain PCI Express 3.0 -nopeudet.

Gigabyte on suunnannut Designare-mallin ensisijaisesti tehokkaaseen sisällöntuotantoon, mutta kaikki kolme emolevyä on sertifioitu virallisesti tukemaan NVIDIAn Quadro-näytönohjaimia. Aorus Extreme Waterforce on suunnattu vain parasta haluaville itse koottua nestekiertoa käyttäville käyttäjille. Aorus Master on joukon edullisin vaihtoehto, mutta yhtiö luokittelee sen ehdottomasti highend-luokan emolevyksi. Emolevyt tukevat 10. sukupolven prosessoreilla 256 Gt:a muistia parhaimmillaan DDR4-2933-nopeudella sekä 7 ja 9. sukupolven prosessoreilla 128 Gt:a DDR4-2666-nopeudella. 10. sukupolven prosessorit tukevat lisäksi Optane Memory -muistia.

Lähde: Gigabyte

This site uses XenWord.
;