Galaxy Fold on ensimmäinen taittuvanäyttöinen kuluttajalaite Suomen markkinoilla.

Samsung on tiedottanut tuovansa taittuvanäyttöisen Galaxy Fold -älypuhelimensa myyntiin Suomessa 18. lokakuuta, eli runsaan kahden viikon päästä. Samanaikaisesti Suomen kanssa laite saapuu myyntiin myös muissa Pohjoismaissa, Espanjassa, Sveitsissä ja Puolassa. Laitteen ennakkomyynti alkaa 11. lokakuuta ja sen suositushinta Suomessa on 2100 euroa. Värivaihtoehtoja ovat Space Silver ja Cosmos Black. Galaxy Fold on saatavissa valikoiduista Telian, Elisan ja DNA:n myymälöistä sekä Samsung Shop-in-Shopista Tammiston Gigantissa. Hintaan sisältyvät langattomat Galaxy Buds -kuulokkeet, aramidisuojakuoret ja 12 kuukautta Samsung Care+ -palvelua.

Samsung lanseerasi parannellun Galaxy Foldin uudelleen syyskuun alussa ja toi sen syyskuussa kauppoihin mm. Koreassa, Ranskassa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Singaporessa ja Yhdysvalloissa. Ensimmäistä kertaa helmikuussa julkaistun Galaxy Foldin piti alun perin tulla myyntiin Yhdysvalloissa huhtikuun lopulla ja Suomessa toukokuussa, mutta lanseeraus peruttiin, kun lehdistökappaleissa havaittiin ongelmia näytön toiminnassa. Osassa laitteista näytön hajoamisen aiheutti saranan sisään päässeet ulkopuoliset pienet esineet ja toisissa näyttö hajosi testaajien irrotettua näytön pintaa suojanneen polymeerikalvon. Samsungin toimitusjohtaja DJ Koh myönsi aiemmin kesällä, että puhelinta koitettiin kiirehtiä julkaisuvalmiiksi liian tiukalla aikataululla.

Samsungin laitteeseen tekemiin rakenteellisiin muutoksiin lukeutuu taipuisan näyttöpaneelin pintaan asennetun suojakerroksen reunojen piilottaminen kehysten sisään, niin ettei käyttäjä voi enää vahingossa repiä irti kyseistä näytön toiminnan kannalta oleellista osaa. Samsung on myös parantanut rakennetta estääkseen ulkopuolisten pienien kappaleiden pääsyn puhelimen sisään. Saranaosan ylä- ja alapäätä on vahvistettu uusilla kumisuojuksilla ja saranan sekä rungon välisen aukon kokoa on pienennetty. Lisäksi näyttöpaneelin alle on lisätty metallikerroksia näytön suojauksen vahvistamiseksi.

io-techin ensituntumat Galaxy Foldista voi lukea kirjoitettuna täältä ja katsoa videomuodossa täältä.

This site uses XenWord.
;