Google nimesi Android 8.0:n odotetusti Oreo-keksin mukaan.

Google on paljastanut juuri New Yorkissa järjestämässään Eclipse 2017 -tapahtumassa uuden Android O -käyttöjärjestelmäversionsa koodinimen. Uusi Android 8.0 -versio tullaan tuntemaan nimellä Oreo. Uuden Android-version kehutaan olevan älykkäämpi, nopeampi, tehokkaampi ja makeampi kuin edeltäjänsä.

Oreo viittaa maailman suosituimmaksi mainostettuun Yhdysvaltalaiseen keksimerkkiin, jonka National Biscuit Company kehitti vuonna 1912. Oreo on järjestyksessään toinen Android-koodinimi, joka on nimetty markkinoilta löytyvän kuluttajatuotteen mukaan. Ensimmäinen on Kitkat-suklaapatukan mukaan nimetty Android 4.4.

Uuden Android 8.0 Oreon kehutaan käynnistyvän jopa kaksi kertaa nopeammin kuin edellinen Android-versio. Taustalla käyttöjärjestelmä osaa hallita vähemmän käytettävien sovellusten toimintaa aiempaa tehokkaammin pitäen käyttöjärjestelmän nopeampana. Käyttäjän luvalla autofill-toiminto muistaa salasanat myös sovelluksissa helpottaen ja nopeuttaen kirjautumista.

PiP-ominaisuus mahdollistaa sovellusikkunan pienentämisen kelluvaksi toisen sovellusnäkymän päälle. Uudet Notification Dots -ilmoitukset mahdollistavat ilmoitusten katsomisen ja poistamisen suoraan sovelluskuvakkeesta käsin. Viestintää varten Oreo tukee yli 60 uutta emoji-kuvaketta. Muita uusia ominaisuuksia ovat mm. navigointipalkkiin lisättävät apupainikkeet, kategorisoitavat ilmoitukset, ulkomuodoltaan adaptiiviset kuvakkeet, sisäänrakennettu Google Play Protect -tietoturva ja Android Instant Apps -tuki.

Android 8.0 Oreo -päivitys on luvassa sitä tukeviin Nexus- ja Pixel-laitteisiin lähiaikoina. Myös Android Beta -ohjelmaan osallistuneet saavat luonnollisesti päivityksen laitteisiinsa. Googlen mukaan vuoden loppuun mennessä Oreota käyttäviä tai sen päivityksenä saavia laitteita tulee löytymään ainakin Essentialin, General Mobilen, HMD Globalin, Huawein, HTC:n, Kyoceran, LG:n, Motorolan, Samsungin, Sharpin ja Sonyn valikoimista.

io-tech tutustuu Android 8.0 Oreon uusiin ominaisuuksiin tarkemmin omassa artikkelissaan, kunhan päivitys tulee saataville toimituksesta löytyvälle Nexus 6P -puhelimelle.

Lähde: Google Blog, Android

This site uses XenWord.
;