Aiemmin huhuttu vaatimus uudesta emolevystä on saanut tukea ASRockilta, joka lipsautti tiedon julki Twitterissä alkukuusta. Twiitti poistettiin pian sen jälkeen, mutta nyt Intel on varmistanut saman asian myös itse.

Intel esitteli tänään ensimmäiset 8. sukupolven Core-prosessorit. Ensimmäisenä julkaisuvuoron saivat Kaby Lake Refresh -arkkitehtuuriin perustuvat U-sarjan vähävirtaiset prosessorit ja Coffee Lakeen perustuvat työpöytäprosessorit saavat vuoronsa vasta myöhemmin syksyllä.

Julkaistuaan 8. sukupolven U-sarjan Core-prosessorit Intel päivitti niiden tiedot myös Core i5- ja i7-sivuilleen ja tuli siinä samassa antaneeksi viimeisen niitin huhuille, joiden mukaan Coffee Laket saattaisivat toimia vanhemmillakin emolevyillä. Sivuille lisätyissä jälleenmyyntipakettien kuvissa seisoo nimittäin selvästi, että prosessorit vaativat taakseen 300-sarjan piirisarjaan perustuvan emolevyn. io-techissä asiasta uutisoitiin myös aiemmin, kun emolevyvalmistaja ASRock lipsautti tiedon julki ennen aikojaan.

Hiljattain julki tulleen vuodon mukaan Intel julkaisisi Coffee Lake -työpöytäprosessorien mukana Kaby Lake -sukupolven ominaisuuksin varustetun Z370-emolevyn ja todellinen huippupiirisarja tulisi markkinoille vasta ensi vuoden puolella uuden sukupolven ominaisuuksin.

Lähteet: Intel (1), (2)

This site uses XenWord.
;