Järkälemäinen viiden kilon painoinen kannettava on varustettu 17-tuumaisella G-Sync-näytöllä ja vaihtoehtoina ovat tarkempi 4k- tai nopeampi 120 hertsin Full HD -resoluution paneeli. Mekaaniset 2,5 mm:n liikeradan näppäimet sekä näytön takapuoli ovat RGB-valaistu.
Perusmallissa suorituskyvystä vastaa GeForce GTX 1070 -näytönohjain, Intelin Kaby Lake -sukupolven neliytiminen Core i7- prosessori, 16 gigatavua DDR4-2800-nopeudelle XMP-profiililla speksattua keskusmuistia.
Optiona kannettavaan on mahdollista saada kalliimpaan hintaan muun muassa suorituskykyisempi GeForce GTX 1080 -näytönohjain ja 32 gigatavua keskusmuistia. Tallennusvaihtoehtoina ovat pelkkä SSD, pelkkä kiintolevy, molemmat tai RAID 0 SSD -konfiguraatio.
HP mainostaa järeää kahdella tuulettimella ja lämpöputkilla varustettua jäähdytysratkaisuaan, näytönohjaimen tehdasylikellotuksia sekä mahdollisuutta myös itse ylikellottaa kannettavaa vielä suorituskykyisemmäksi, jos sisuksista löytyy konfiguroituna Core i7-7820HK -prosessori.
Kannettavan pohjasta aukeaa isokokoinen huoltoluukku, josta pääsee käsiksi SSD-asemiin, kiintolevyihin ja muisteihin sekä pystyy puhdistamaan tuulettimet ja jäähdytyssiilit.
Suomessa Omen X Laptop PC -pelikannettava saapuu myyntiin marraskuussa alkaen 2999 euron hinnalla.
Lähde: HP
Kerranki HP osaa jotain suunitelle edes kohtalaisesti. Niitä suunittelukukkasia on missä pitää purkaa kaiken jotta pääsee tuulettimiin käsiks putsataakseen jäähdytysrivaat. Luulis että tuulettimet läppärissä pitäis olla jollain pikaklipseillä kiinni ja sekunneissa irrotettavissa putsausta varten. Kattoo tota kuvaa niin toi on ihan hyvä alku mutta ei toi vieläkään ole hyvä toi pohja.
Noniin, pääsee HP nyt järkevien peliläppärien valmistajien listoille. Aikaisemmat näkemykset ovat olleet jäähdytystehoiltaan aika urpoja, mutta eipä ne ole isommin lompakkoakaan keventäneet.
Tällaisen koneen tapauksessa olisi mielenkiintoista tietää, onko prosessorin ja näytönohjaimen ali- tai ylivoltittaminen mahdollista. Tuollaisen laitoksen lopullinen suorituskyky rajoittuu kuitenkin viime kädessä jäähdytysratkaisun tehoon. Prosessorin ja näytönohjaimen jännitteiden kanssa pelaamalla voisi optimoida esim. maksimaalisen GPU- tai prosessoritehon pihalle toisen kustannuksella käyttökohteesta riippuen.
Onko tällaista olemassa? Ihan kivahan tällaisia on ihmetellä mutta ikipäivänä en tällaista näe järkevänä ratkaisuna.
Riippuu ihan siitä, mitä järkeä tähän asiaan sovellat nyt.
Itselläni oli mielessä järkevä tekninen toteutus etenkin jäähdytyksen puolesta, eikä suinkaan ”saan pöytäkoneen halvemmalla samoilla tehoilla” kukkarojärkeily.
Toi vois ollakkin ihan toimiva ja hyvinkin pelikelpoinen.
Jos vaan rahaa vähänkään miettii (ja ei ole niin pelihimo, että graffat kaakossa pitää päästä pelaamaan paikassa kuin paikassa, josta pistorasia löytyy) on nää kolmen tonnin vehkeet melko absurdeja. Saat itseasiassa tehokkaamman pöytäkoneen näyttöineen ja kohtuullisen läppärin halvemmalla (toki sillä läppärillä ei pelailla uutuuksia kuin melko maltillisilla asetuksilla):D
Ihan omaa järkeäni sovellan. En näe mitään järkeä käyttää 3k€ peli"kannettavaan", mutta ihan kiva teknolelu toki. Epäilen vahvasti että tuossa(kaan) ei jäähdytysteho riitä vakiokelloilla pitämään täyttä suorituskykyä pelatessa, mutta katsotaan sitten arvosteluja kunhan niitä tulee. Propsit jos riittää ja tuulettimien melu pysyy järkevänä.
Kukkarojärkeily tottakai liittyy tähän. Miksi ostaa kolmella tonnilla jotain jos saa halvemmalla parempaa ja vielä jotain muuta kivaa päälle? For shit and giggles? Mutta jokainen toki tekee kuten tahtoo, en sitä ole kieltämässä keneltäkään. Ainahan teknoleluja menee kaupaksi 🙂
Omasta mielestä kyllä vähän huono julkaisuajankohta, kun 8 sarjan core prosessorit kolkuttaa jo ovelle. Itseä ainakin häiritsisi käyttää 3k€ läppäriin, jossa on parin viikon päästä jo vanhaa rautaa sisällä.
Joo sillä uudella 8 sarjalaisella olisi saanut kokonaiset 1000 suorituskykyä lisää (mallinumero). Todellinen tehoero ehkä 3%* tai vähemmän.
*En vastaa tietojen oikeellisuudesta.
Eikös sieltä ollut tulossa vasta noita vähävirtaisia U-sarjalaisia, eikä vielä kilpailijaa 6820hk/7820hk mobiilikiville.