Tuoreimpien tietojen pohjalta HTC ja Google tiedottavat keskinäisestä yrityskaupasta huomenna.

Puheet HTC:n ja Googlen välisestä yrityskaupasta saattavat saada virallisen päätöksen huomenna, mikäli tänään ilmenneet seikat johtavat arveltuun lopputulokseen. HTC keskeytti kaupankäynnin osakkeellaan Taiwanin pörssissä tänään kello 13:25 Suomen aikaa. Kaupankäynnin kerrotaan vapautuvan jälleen huomenna, mutta ennen sitä on todennäköisesti luvassa merkittävä tiedote. Tietovuotaja Evan Blass kertoi hetki sitten Twitterissä saaneensa käsiinsä HTC:n sisäisen dokumentin, jossa työntekijät kutsutaan huomenna järjestettävään tiedotustilaisuuteen.

Tämä kaikki viittaa vahvasti siihen, että HTC:n ja Googlen välinen yrityskauppa on allekirjoitettu. Blassin tietolähteen mukaan kauppa tulisi sisältämään vain HTC:n mobiililaiteliiketoiminnan, jonka myötä Vive VR -yksikkö ja HTC:n brändi jäisivät kaupan ulkopuolelle. Tämä olisi loogista ja tukisi osaa aiemmista huhuista, sillä Vive on ollut potentiaalisin osa HTC:n liiketoimintaa. Googlen sen sijaan on spekuloitu himoitsevan erityisesti taiwanilaisen HTC:n pitkään syöksykierteessä ollutta matkapuhelinosaamista saadakseen valmistus-,  suunnittelu- ja jakelukanavatietotaitoa oman laiteyksikkönsä tueksi.

HTC ja Google ovat lisäksi toimineet jo useampaan otteeseen yhteistyössä Googlen brändin alla myytyihin mobiililaitteisiin liittyen, joten HTC:n resurssit ja toimintatavat ovat todennäköisesti tulleet Googlelle jo vuosien mittaan tutuiksi.

Lähteet: Evleaks, Android Central

This site uses XenWord.
;