Fuchsia OS tulee saataville aluksi päivityksenä ensimmäisen sukupolven Nest Hub -laitteille, jotka ovat tähän asti käyttäneet Cast OS -käyttöjärjestelmää.

Googlen Fuchsia OS -käyttöjärjestelmä on kuultu tipottain tietoja pitkin vuosia, mutta valmista käyttöjärjestelmästä ei ole tuntunut tulevan. Fuchsia on Googlen näkemys uudesta käyttöjärjestelmästä, joka skaalautuu sulavasti älylaitteista aina tietokoneisiin asti.

Tänään jakeluun julkaistun päivityksen myötä Fuchsia OS on vihdoin julkaisuvalmis kuluttajien käsiin. Ensimmäisenä uusi käyttöjärjestelmä tulee ensimmäisen sukupolven Nest Hub -laitteisiin, jotka julkaistiin jo vuonna 2018. Päivitystä aletaan jakemaan ensimmäisenä Googlen Preview Program -ohjelmaan kuuluville käyttäjille, mutta lähikuukausina sen pitäisi löytää tiensä kaikkiin ensimmäisen sukupolven Nest Hubeihin. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko käyttöjärjestelmä löytämässä tietään myös muihin Googlen laitteisiin lähitulevaisuudessa.

Vaikka päivitys täysin uuteen käyttöjärjestelmään kuulostaa luonnollisesti isolta, käyttäjän näkökulmasta Nest Hubissa ei muutu mikään. Sen sijasta Fuchsia OS yksinkertaisesti korvaa laitteen aiemmin käyttämän Linux-pohjaisen Cast OS:n.

Lähde: 9to5 Google

This site uses XenWord.
;