1599 euron hintainen Lenovon valmispelikone on hintaansa nähden hyvä ostos.

Normaalisti io-techissä ei ole testattu valmistietokoneita, mutta komponenttien ja varsinkin näytönohjaimien saatavuus on viimeisten kuukausien aikana ollut todella heikko ja hinnat ovat samalla nousseet pilviin. Valmistietokoneen voi hyvällä tuurilla saada ostettua nopealla aikataululla jopa tarjouksesta ja yleisellä tasolla hinnat eivät ole nousseet samassa suhteessa kuin erillisissä näytönohjaimissa.

Testiin saapuneen Lenovo Legion T5 -tietokoneen 26AMR5-mallin sisuksissa on AMD:n 8-ytiminen Ryzen 7 3700X -prosessori ja GeForce RTX 3070 -näytönohjain. Muut ominaisuudet ovat 16 gigatavua DDR4-3200-nopeudella toimivaa keskusmuistia, 512 gigatavun NVMe M.2 SSD, 550-wattinen virtalähde (80 Plus Bronze), Wi-Fi 6 ja Windows 10 Home -käyttöjärjestelmä.

Prosessorin jäähdytys on melko onneton ja lämpötila nousi rasituksessa päälle 85 asteeseen. Cinebench R20- ja Handbrake-testeissä suorituskyky oli io-techin testilaboratorion optimiolosuhteissa Ryzen 7 3700X:llä 10-30 % parempi kuin Legion T5:llä. GeForce RTX 3070:n grafiikkapiirin lämpötila pysytteli 75 asteessa, rasituksessa kokoonpano oli kohtalaisen hiljainen ja kokoonpanon tehonkulutus oli vajaa 350 wattia.

Päivitettävyyden osalta emolevy tukee uusia Ryzen 5000 -sarjan prosessoreita, keskusmuistia pysyy lisäämään runsaasti, kotelossa on tuuletinpaikkoja ja emolevyllä liittimiä jäähdytyksen parantamiseksi, tallennustilaa voi laajentaa SATA-liittimillä ja yhdellä ylimääräisellä M.2 SSD -liittimellä. 550-wattisessa virtalähteessä on varaa komponenttipäivityksille.

Jos tykkäsit videosta, niin tilaa io-techin YouTube-kanava ilmaiseksi, kiitos!

Katso video YouTubessa

This site uses XenWord.
;