Uusi suodatin jättää pois tarjoukset, joissa tuotteen hinta ei ole laskenut alle sen historian halvimman hinnan.

io-techin kanssa yhteistyössä toimiva ensisijaisesti tekniikkatuotteisiin keskittyvä Hinta.fi-hintavertailu on lanseerannut Black Fridayn kunniaksi Tarjous-sivulleen uuden suodattimen, jolla saa karsittua pois tarjoukset, joissa tuotteen tarjoushinta ei ole laskenut alle sen eliniän halvimman hinnan. Kyseessä on ensimmäinen uusista ominaisuuksista, joilla Hinta.fi tulee taistelemaan valealennuksia vastaan ja tulevaisuudessa tarjousten suodatus laajenee monipuolisemmaksi helpottamaan suomalaisia kuluttajia tunnistamaan oikeat tarjoukset ja karsimaan pois valetarjoukset.

Harhaanjohtavia tarjouksia aletaan kitkeä pois ensi vuonna myös lainsäädännöllä. 1.1.2023 alkaen kun tavaraa markkinoidaan alennuksella tai alennettuun hintaan, markkinoinnissa on ilmoitettava myös alin hinta, jolla tavaraa on markkinoitu hinnanalennusta edeltäneiden 30 päivän aikana. Linjauksella pyritään estetään kauppoja nostamasta hintoja keinotekoisesti joulumyynnin kynnyksellä ja sen jälkeen esittämästä suuria alennusprosentteja.

 

Tuoreessa linjauksessa on kuitenkin porsaanreikä, joka mahdollistaa hintojen nostamisen yli 30 päivää ennen alennusmyynnin alkamista. Tätä vastaan Hinta.fi tarjoaa jokaisessa palvelun noin 1,35 miljoonassa tuotteessa hintaseurannan, jonka interaktiivisesta kuvaajasta pystyy seuraamaan hintakehitystä halutulla aikavälillä tarvittaessa päivän tarkkuudella tuotteen julkaisusta nykypäivään asti.

Muita Hinta.fi:n tarjoamia kuluttajan verkko-ostoksia helpottavia ominaisuuksia ovat muun muassa useamman tuotteen hinnan vertailu ostoskoriominaisuudella sekä hintahälytyksen asettaminen sähköpostiin, kun tuotteen hinta laskee halutullee tasolle. Yksinkertaiset Hinta.fi-mobiilisovellukset Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille ovat ladattavissa Googlen Play-kaupasta ja Applen Appstoresta:

Voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia Hinta.fi:n viestiketjuun TechBBS-foorumilla.

This site uses XenWord.
;