Android 10 -päivityksen saa kaikkiaan seitsemäntoista Nokia-mallia.

HMD Globalin tuotepäällikkö Juho Sarvikas on julkaissut Twitterissä yrityksen koko Nokia-malliston päivitysaikataulun Android 10:een. Viimeisten kahden Android-versiopäivityksen (Oreo ja Pie) suhteen HMD Global on ollut nopeimmin ja kattavimmin mallistoaan päivittäneistä Android-valmistajista.

Julkaisuaikataulusta kertovan infograafin mukaan HMD Global aloittaa Android 10 -päivitysten jakelun vuoden viimeisellä neljänneksellä, eli loka-joulukuussa Nokia 9 Pureviewille, Nokia 8.1:lle ja Nokia 7.1:lle. Seuraavassa erässä vuoden vaihteessa ovat luvassa Nokia 6.1, 6.1 Plus ja 7 Plus. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä päivitys tarjoillaan tämän vuoden edullisemmille malleille (1 Plus, 2.2, 3.2 ja 4.2), viime vuonna julkaistuille 3.1 Plussalle ja 5.1 Plussalle sekä entiselle huippumallille Nokia 8 Siroccolle. Viimeisenä toisella vuosineljänneksellä vuorossa ovat Nokia 1, 2.1, 3.1 ja 5.1.

Android 10 -päivityksen ulkopuolelle jäävät luvatut kaksi versiopäivitystä jo saaneet ensimmäisen sukupolven mallit, kuten Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 ja Nokia 8. Ne tulevat silti edelleen saamaan Googlen tietoturvakorjauksia kolmannen vuoden ajan julkaisustaan.

Päivitys 12.3.2020: HMD Globalin Juho Sarvikas on kertonut Twitterissä yrityksen joutuneen viivästyttämään Android 10 -päivitysaikatauluaan koronaviruksen takia. Päivitysten lykkääminen koskee Nokia 2.3, 3.2, 4.2, 6.2, 7.2, 3.1 Plus ja 8 Sirocco -malleja, joiden päivitysten pitäisi alkaa ensimmäisen ja toisen vuosineljänneksen taitteessa. Nokia 5.1 Plus ja 1 Plus ovat puolestaan siirretty toisen neljänneksen alkupuoliskolle. Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kaikkien mallien pitäisi olla saanut Android 10 -päivitys toisen vuosineljänneksen loppuun mennessä.

Lähde: Twitter

This site uses XenWord.
;