Akku perustuu tuttuun litium-ioniteknologiaan, mutta grafiittianodi on vaihdettu pii-hiili-yhdisteeseen, mikä parantaa akun toimivuutta matalilla jännitteillä.

Honor on julkaissut MWC 2023 -messuilla uudet Magic5 -sarjan puhelimet, joihin voit tutustua aiemmassa uutisartikkelissamme. Puhelinten ohella yhtiöllä oli kuitenkin muutakin esiteltävää: uusi akkuteknologia, joka saattaa olla myös jo käytössä.

Honorin toimitusjohtaja George Zhao esitteli MWC:n lavalla älypuhelinmaailman ensimmäisen pii-hiili-akun. Zhaon mukaan pii-hiili-yhdistelmäakku tarjoaa jopa 12,8 % parempaa energiatiheyttä verrattuna nykyisiin litium-ioni-akkuihin, joissa käytetään grafiittia anodina. Vaikka yhtiö puhuu pii-hiili-akusta, ainut todellisuudessa muuttunut asia on käytetty anodi, muutoin akku perustuu edelleen litium-ioneihin.

Ero saavutetaan Zhaon mukaan akun vedellessä jo viimeisiään ja jännitteen tippuessa 3,5 volttiin. Yhtiön dian mukaan siinä missä 3,5 voltin rajalla identtisen kokoisella grafiittianodilla varustetussa akussa on tarjolla enää 200 mAh virtaa, pii-hiili-anodilla sitä olisi jopa 680 mAh eli 240 % enemmän.

Kenties mielenkiintoisin seikka uudessa akkuteknologiassa on se, että se saattaa olla jo käytössä. Magic5 Pro esiteltiin länsimarkkinoille 5100 mAh:n akulla, mutta Kiinassa se käyttää 5450 mAh:n akkua. Vaikka Honor ei ole sitä virallisesti varmistanut, ero tulee tiettävästi nimenomaan uuden anodin mahdollistamasta korkeammasta ilmoitetusta kapasiteetista samassa koossa.

Lähde: GSMArena

This site uses XenWord.
;