Motorolan liukuva näyttö kääntyy rungon taakse, mutta pysyy esillä ja käytettävissä aina.

Mobile World Congress- eli MWC-messut ovat parhaillaan käynnissä Barcelonassa. Tuttuun tapaan messuilla on jälleen esitelty koko joukko erilaisia konseptipuhelimia, kuten Motorolan Rizr:ksi kutsuttu prototyyppi. io-tech pääsi tutustumaan prototyyppipuhelimeen paikanpäällä.

Motorolan konseptipuhelin perustuu liukuvaan näyttöön, joka liukuu puhelimen alapäädyn ympäri taustapuolelle. Kun näyttö on ”vetäytyneenä sisään”, sen loppuosa on silti näkyvissä laitteen takakuoren alaosassa. Valmistajan edustajan mukaan tuotantosuunnitelmia ei toistaiseksi ole, mutta io-techin lyhyiden käyttökokemusten perusteella laite vaikutta yllättävän valmiin oloiselta.

Puhelimen näyttö on etupuolelta sisäänvetäytyneessä tilassa 5-tuumainen ja sen kuvasuhde on tällöin 15:9, mutta täyteen mittaan liu’utettuna koko kasvaa 6,5-tuumaiseksi ja kuvasuhde muuttuu 22:9:ksi, selvästi lähemmäs nykyälypuhelinten oletuskuvasuhteita. Näytössä ei ole lainkaan kamerasaareketta tai lovea, sillä etukamera liukuu esiin näytön yläreunan takaa. Näytön liukumisen hoitaa moottori, joka prototyypissä käynnistetään manuaalisesti virtapainikkeen tuplapainalluksella. Motorolan edustaja kuitenkin korosti, että ensisijainen tarkoitus on, että puhelin tunnistaa käyttötilanteen ja tarpeen ja osaa useimmissa tilanteissa muuttaa näytön kokoa automaattisesti. Esimerkkinä tästä oli videon toistaminen vaaka-asennossa sekä tekstin kirjottaminen, jolloin näyttö avautui tehden näppäimistölle lisää tilaa näytön alaosaan.

Motorolan konseptipuhelimen näytön on valmistanut BOE ja se perustuu pOLED-teknologiaan. Perustilassa näytöstä merkittävä osa löytyy puhelimen takaa, jolloin sitä voi käyttää esim. ilmoitusten näyttämiseen tai vaikkapa kameran etsimenä, jos haluaa napata vaikka selfien takakameralla. Puhelimesta löytyy myös etukamera, joka paljastuu vain selfietä ottaessa ja puheluissa. Kummassakin tapauksessa näyttö liukuu hieman normaalia pidemmälle taakse, jolloin sen takaa puhelimen yläreunasta paljastuu kuuloke ja etukamera.

Lähde: GSMArena

This site uses XenWord.
;