Vaikka useimmat tuntevat Huawein sen puhelimista ja jotkut verkkolaitetoiminnasta, on yhtiöllä toimintaa myös monilla muilla aloilla, kuten piirisuunnittelussa. Nyt yhtiö on julkaissut uuden lippulaivaluokan tekoälykiihdyttimen sekä uuden laskentakehyksen (framework) tekoälysovelluksille.

Suunnitelmat nyt julkaistusta Huawei Ascend 910 -tekoälykiihdyttimestä julkaistiin alun perin viime vuonna Huawei Connect -tapahtumassa. Yhtiön mukaan he onnistuivat piirin kehitystyössä jopa suunniteltua paremmin, kun sen tehonkulutus jäi selvästi aiottua pienemmäksi. Ascend 910 tarjoaa 256 TFLOPSin suorituskyvyn FP16-tarkkuudella ja 512 TOPS:n suorituskyvyn INT8-tarkkuudella, kun kulutus on korkeimmillaan 310 wattia. Yhtiön alkuperäisten suunnitelmien mukaan piirin odotettiin kuluttavan 350 wattia.

Uuden Ascend-kiihdyttimen lisäksi Huawei esitteli MindSporen, uuden laskentakehyksen tekoälysovelluksille. Yhtiön mukaan MindSpore tarjoaa ensiluokkaista tietosuojaa, sillä se ei varsinaisesti käsittele tietoja itse lainkaan, vaan hyödyntää valmiita malleja ja tietoja laskuissaan. MindSpore tukee Ascend-kiihdyttimien lisäksi muun muassa grafiikkapiirien ja prosessoreiden käyttöä. Kehys tullaan julkaisemaan avoimena lähdekoodina ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lähde: Huawei