TechBBS-foorumikäyttäjä ja aktiivisesti ylikellottamista harrastava Juhani Luumi testasi kuluttajan näkökulmasta Asuksen uuden ylikellottamiseen suunnatun ROG Maximus IX Apex -emolevyn.
Luumin lukijatestissä käydään läpi Apex-emolevyn ominaisuudet ja UEFI BIOSin toiminnot sekä testataan prosessorin ylikellotusta korkatulla Core i7-7700K -prosessorilla ja muistien ylikellotusta G.Skillin TridentZ DDR4-4133 -muistisetillä.
Kokeilussa on myös Apexin mukana tuleva DIMM.2-adapteri, jonka avulla M.2 SSD:n saa asennettua erilliseen muistiliittimeen. Vertailukohtana testeissä on ASRockin Z170M OC Formula -emolevy.
Kerro kommenteissa mielipiteesi, mitä mieltä olet tämän kaltaisesti lukijatestistä ja yhteistyöstä sisällön tuottamiseksi io-techin lukijoiden kanssa. Kiitos!
Lue artikkeli: Asus ROG Maximus IX Apex (Z270)
Ohhoh tässähän on kunnon tekemisen meininki. Hienoa työtä! Kyllä se vain on niin, että parhaat jutut kirjoittavat alan kovimmat harrastajat. Paljon tärkeitä juttuja mainittu, mitä ei muutoin "emolevytestissä" näe. :sclap:
Kiitokset @Luumi testistä! :kippis:
https://www.io-tech.fi/wp-content/uploads/2017/02/apex-117.jpg
Suht lujaan väännetty tuo kiristysruuvi M.2 lätylle kun näkyy olevan pcb ihan selvästi kaarella 😀 ?
Kiitos @Luumi , hyvän katsauksen teit! :kippis:
Erittäin laadukas artikkeli :tup:
Hyvä artikkeli!
Kiitokset @Luumi artikkelista! Todella informatiivinen kokonaisuus. Mittasitko AVX vakauteen vaadittavia voltteja noiden emojen välillä? Luulisi, että ero saattaa vielä kasvaa tuosta 50mV.
Vielä kun hieman kirjoitustyylisi harjaantuu niin voisi kutsua ammattimaiseksi. 😉
Ja näitä ehdottomasti lisää. Mukava lukea kunnon tietotekniikka -artikkeleita. 🙂
Täytyy kyllä sanoa että melkoisen hyvin tehty kokonaisuus….. kiitos.
Nää on mahtavia!
Yleensä ruuvit suunnitellaan että ne kiristetään loppuun. Onkohan tuosta unohtunut jokun holkki vai huonoa suunnittelua.
Hyvä ja kattava artikkeli ylikellottajan silmin! :kippis:
Peukkuja isosti. Mielenkiintoista luettavaa vaikken itse kellotteluja kauheasti harrastakaan.
Tämä on kokonaisuudessaan varmaan yksi parhaita IO-Techin artikkeleita tähän asti. Ei jää varsinaisesti mitään kysyttävää. Hyvä Luumi ja hyvä Sampsa kun jatkat käyttäjien mukaanottamista!
Tämä(kin) taas todisti kuinka terveellä pohjalla tämän uuden sivuston perusteet ovat. Käyttäjiä kuunnellaan ja innoikkampien ja kirjoittelijoiden asioita julkaistaan sivuston etusivulla. Ei voi muutakun nostaa peukkua Io-techin pojjille! toki virtuaalisen hatunnoston ansaitsette myös
Oli kyllä mielenkiintoinen ja hyvä artikkeli, vaikka ei itse siihen HC kellottelijakaartiin kuulu. Jatkossakin lukee mielellään käyttäjien artikkeleita!
Yhtään Luumin kirjoitusta väheksymättä, kävin ja oikoluin siis tekstin läpi ennen julkaisua. Mutta virheitähän sattuu kaikille, niin myös meille ja niitä sitten korjataan kaikkien edun mukaisesti, jos lukijat niitä huomaavat. Yhteistyöllä saadaan tekstit kuntoon.
Kuten todettu ylempänä jo jokuseen otteeseen, niin aivan helvetin kova juttu tällainen että käyttäjien testejä julkaistaan artikkeleina. Näitä on äärimmäisen mukava lukea, lisää samaa jatkossa! :tup:
Se on alusta asti ollut meillä io-techin toimituksessa perusperiaatteena, että virheetöntä harvoin tekee kukaan, mutta kaikki mitkä huomataan korjataan mahdollisimman nopeasti. Ja sen jälkeen koitetaan tietysti ottaa opiksi virheistä :tup:
Ja hienoa duunia artikkelin suhteen @Luumi !
Jos joku haluaa tehdä oman (vastaavan tasoisen) testin Tampereella, niin tarjoan mielelläni valokuvauksen siihen. Minulta löytyy Canon 6D kamera, salamat ja jälkikäsittelytaito.
Hieno artikkeli. Mukava lukea näistä hifimmistäkin kellotusvermeistä ja niiden eroista, varsinkin tuo vcore-vaatimus näiden kahden emon välillä oli yllättävä.
Erittäin laadukasta ja ammattitaidon kyllä näkee jäljestä.
Joissakin kohdissa teksti ei kertonut kaikkia jännitteitä tai muita arvoja suoraan vaan ne piti katsoa kuvista tai laskea itse, esim emo 1 "voltit 1.xx" ja emo 2 puolestaan "50mV enemmän". Voisi olla suoraan molempien arvot tekstinä.
Ei siis todellakaan haittaa jos/kun tämän lukee oikein tarkasti ja huolella, mutta nopealla selailulla tuollaiset pikkujutut helpottaa ymmärtämistä.
Mutta vastaus esitettyyn kysymykseen; ehdottomasti lisää tällaista!
Todella hyvä artikkeli!! Plussaa siitä että keskityttiin arkikäyttöön perustuvassa prosessorin ylikellottamisessa, vaikka kyseessä onkin kovemman luokan kellotusemolevy.
Hieno artikkeli. Mielenkiintoista oli lukea etenkin tuosta m.2 adapterista muistiväylään.
Hyvä artikkeli, näitä soisi olevan jatkossakin täällä.
Vielä kun selviäisi, että minkä takia Z270 laudoilla ylikellotus vaatii niin paljon enemmän vcorea.
Onko jo myynnissä ASRock Z170M OC Formulan tasoisia lautoja?
Oikeastaan millään muulla ei ole merkitystä kuin CPU/RAM ylikellotustuloksilla, niin on se hölmöä maksaa 300e+ näistä ASUS ROG vehkeistä.
Kyllä ne vcore vaatimukset ovat mallikohtaisia. Esim tuo Z170M OC F vaatii vähemmän vcorea kuin kaikki muut asrockin z170 emolevymallit. Z270M OC Formulaa ei ole näillä näkymin tulossa.
Monilla emolevyillä tuo kiinnitys on samanlainen, eli SSD:n takapää on "alempana" / lähempänä emolevyä kuin yläpää, ilmeisesti tarkoitus on näin varmistaa liittimen kontakti.
Ei tuommoinen asennus väännä itse SSD:tä tai liitintä millään lailla, vaan siellä on liittimessä vastapalat jotka joustaa 🙂
Hienosti ja hyvin tehty artikkeli! Sana "emolevy" hieman pisti silmään ja tilalla voisi käyttää pronomejä siellä täällä tai nimeä (Apex), kuten jutun loppupuolella on tehty. Tai välillä jättää koko sana emolevy pois. Noh, sivuseikkojahan nuo ovat. Todella hienoa, että io-tech:in käyttäjissä löytyy tällaista ammattitaitoa ja harrastuneisuutta (ja viitseliäisyyttä). 🙂
Huikean hyvä artikkeli, kiitos tästä!
Erittäin hyvä artikkeli, kiitokset @Luumi !
Laadukas artikkeli ja hyvä erityisesti ylikellotusta ajatellen.
Kiitos että on nähty vaivaa kirjoittaa näin laaja testi.
Peukku ylös, hyvä artikkeli
Hieno artikkeli, kiitoksia! Paljon otettu huomioon pieniä yksityiskohtia ja ominaisuuksia, mistä ei itse edes osaisi kysyä. Artikkelin alun kuvista pieni miinus (ylivalottuneita), mutta eihän jokaisella voi olettaakaan toki olevan ammattitasoisia laitteita kotona. Lähikuvat toki ovat hyvälaatuisia ja tarkkoja. Ehkä tässä voidaan jatkossa tehdä yhteistyötä muiden foorumin käyttäjien kanssa, kuten @juoksuankka jo ylempänä tarjoutui. Teksti oli erinomaista ja mielestäni mukavan sujuvaa lukea.
Mielenkiintoinen ja hyvä artikkeli. Kiitos @Luumi.
Kiitoksia loistavasta artikkelista julkaisijalle ja erityisesti kirjoittajalle. Onneksi löysin tämän sivuston, joutui jo monta kuukautta olemaan ilman yleissivistystä tietotekniikka puolelta.
Hienoa että tälläinen "amatööripuuhastelu" hakkaa mennen tullen bisnesmielessä tehdyt ja toteutetut sivustut.
Hienoa jälkeä. Taas nähtiin että kuinka paljon oma tietämys & mielenkiinto merkkaavat kun tällaisista vehkeistä lähdetään artikkeleita tekemään, vrt. eräs toinen suomalainen tietotekniikkasivusto.
Kiitos, tosin kyllä me tällä "amatööripuuhastelulla" pyrimme tekemään tästä sivustosta sellaisen liiketoiminnan, että puuhastella voidaan jatkossakin 🙂
Mielenkiintoinen artikkeli :tup:
PS.
"kilpailijoiden emolevyt kärsivät Skylake- ja Kaby Kake-prosessoreilla cold boot- eli kylmäkäynnistysongelmista"
Hieno artikkeli ja konseptina (laadukkaat lukijoiden tai yhteistyössä lukijoiden kanssa tehdyt artikkelit) ehdottomasti vahvuus joka erottaa sivuston massasta. 5/5
@Luumi thx