Yhdysvallat on antanut Huaweille toiset 90 päivää aikaa ostaa teknologiaa yhdysvaltalaisyrityksiltä.

Yhdysvaltain kauppaministeri Wilbur Ross vahvisti tänään, että Huaweille on annettu jälleen 90 päivää aikaa tehdä yhteistyötä yhdysvaltalaisten yritysten kanssa ja ostaa niiden teknologiaa. Kyseessä on jälleen väliaikainen lisenssi, joka umpeutuu 19. marraskuuta.

Huawein mustalle listalle joutumisen taustalla on presidentti Donald Trumpin julistama kansallinen hätätilaa tietoverkkojen uhkan vuoksi.  Huawei pysyy listalla todennäköisesti niin kauan, kunnes Yhdysvallat ja Kiina pääsevät kauppasodassaan sopuun tai sopivat Huawein kohtalosta erikseen.

Ross kertoi 90 päivän lisäajan lisäksi Yhdysvaltojen lisänneen 46 uutta Huawein tytäryhtiötä mustalle listalle ja yhteensä yhtiöitä on nyt yli 100, joiden kanssa yhdysvaltalaisyritykset eivät saa tehdä kauppaa 19. marraskuuta jälkeen.

 

Päivitys 19.8. klo 20:18

Huawein virallinen lausunto:

Vastustamme Yhdysvaltain kauppaministeriön päätöstä lisätä 46 Huawein tytäryhtiötä vientikieltolistalle. On selvää, että nyt tehty päätös on poliittisesti motivoitunut, eikä sillä ole mitään tekemistä kansallisen turvallisuuden kanssa. Nämä toimet rikkovat vapaiden markkinoiden kilpailun perusperiaatteita. Ne eivät ole kenenkään etujen mukaisia, mukaan lukien yhdysvaltalaiset yritykset.

Yritykset tukahduttaa Huawein liiketoimintaa eivät auta Yhdysvaltoja saavuttamaan teknologista johtajuutta. Vaadimme Yhdysvaltain hallitusta lopettamaan epäoikeudenmukaisen kohtelun ja poistamaan Huawein kieltolistalta.

Tilapäisen yleislisenssin jatkaminen ei muuta sitä tosiasiaa, että Huaweita on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti. Tämän päivän päätöksellä ei ole olennaista vaikutusta Huawein liiketoimintaan millään tavoin. Keskitymme jatkossakin parhaiden mahdollisten tuotteiden kehittämiseen sekä tarjoamaan parasta mahdollista palvelua asiakkaillemme ympäri maailmaa.

Lähde: Washington Post

This site uses XenWord.
;