Yhteensä kahdeksan Huawei-konsernin puhelinta saavat päivityksen ensimmäisessä vaiheessa.

Sekä Huawein että Honorin Android 10 -päivitysten raportoidaan alkaneen Suomessa. Honorilta vahvistetaan päivitysten jakelun alkaneen kolmelle tämän vuoden huippumallille, kun taasen Huawei Suomen virallisen arvion mukaan ensimmäiset mallit saavat päivitykset tammikuun alussa. Siitä huolimatta lukuisat käyttäjät ovat raportoineet suomalaisilla foorumeilla saaneensa Android 10 -päivityksen ainakin Huawei P30 Pro -puhelimiinsa.

Ensimmäisessä aallossa Huaweilta päivitys tulee tarjolle viidelle puhelimelle ja Honorilta kolmelle:

  • Honor View20
  • Honor 20
  • Honor 20 Pro
  • Huawei P30
  • Huawei P30 Pro
  • Huawei Mate 20 Lite
  • Huawei Mate 20 Pro
  • Huawei Nova 5T

Lisäksi Honor on vahvistanut io-techille tarjoavansa myöhemmin päivityksen myös Honor 9X, Honor 20 Lite, Honor View 10, Honor 10, Honor 10 Lite ja Honor 8X -malleille.

Päivitysten jakelu aloitetaan portaittain, joten se ei ole välttämättä välittömästi tarjolla kaikkiin laitteisiin. Päivityksen voi saada itselleen nopeammin, jos sitä hakee konsernin HiCare-tukisovelluksen päivitä-toiminnon kautta. io-tech onnistui päivittämään Honor 20 -testilaitteensa Android 10:een, mutta mm. Honor 2o Prolle, P30 Prolle, Mate 20 Prolle ja View20:lle päivitystä ei vielä toistaiseksi ollut saatavilla. Päivityspaketin koko on puhelinmallista riippuen 4-5 gigatavua.

Tuttuun tapaan käyttöjärjestelmä on kääritty konsernin omaan käyttöliittymään, joka kantaa Huaweilla EMUI 10 -nimeä ja Honorilla Magic UI 3.0 -nimeä. Pohja on molemmissa sama ja käytännössä erot ovat varsin pieniä. Ulkoisina uudistuksina Android 9 -versioihin on mm. ilmoitusvalikon ja asetusvalikon uusi ulkoasu sekä mustan teeman tuki myös LCD-näytöllisissä puhelimissa. Huawei esittelee EMUI 10:n uudistuksia omilla tuotesivuillaan. Ohessa on kuvankaappauksia Android 10:iin päivitetystä Honor 20 -puhelimesta.

Päivitys 29.11.2019: Huawein mukaan päivitys on tuotu saataville HiCare-sovelluksen kautta, mutta varsinaisena automaattisesti tarjolle tulevana OTA-päivityksenä se tulee saataville vasta tammikuun alussa.

This site uses XenWord.
;