Kolme ja puoli vuotta kiinalaisen Xiaomin kansainvälisten toimintojen johdossa ollut Hugo Barra on ilmoittanut jättävänsä yrityksen. Hän kehuu Xiaomin palveluksessa kulkemaansa matkaa, mutta kertoo sen ottaneen veronsa henkilökohtaisesta elämästä.

Barran irtisanoutuminen tulee voimaan helmikuussa kiinalaisen uuden vuoden jälkeen. Hänen tilalleen nousee yrityksen sisältä Xiang Wang. Barra julkaisi tänään Facebookissa pitkän viestin eroamisensa syistä. Tulevaisuudensuunnitelmistaan hän ei sen sijaan juurikaan kertonut.

Barra kuvailee työtään Xiaomilla suurimmaksi ja haastavimmaksi seikkailuksi tähänastisessa elämässään. Pääsyy Barran palkkaamiselle Xiaomin kansainvälisten toimintojen johtoon oli yrityksen aikomukset laajentua maailmanlaajuisille markkinoille, mutta läpimurto on edelleen tekemättä Aasian ulkopuolella. Barran mukaan Xiaomi on kuitenkin hyvässä vauhdissa kansainvälisen laajentumisen suhteen, jonka myötä hän uskoo voivansa jättää yrityksen luottavaisin mielin uusiin käsiin.

Hänen mukaansa muuttaminen yli 10 000 kilometrin päähän kotoa ja eläminen hyvin erityisessä ympäristössä on vaatinut veronsa henkilökohtaisessa elämässä ja -terveydessä. Tästä syystä Barra päätti palata kotiinsa Piilaaksoon perheensä ja ystäviensä pariin.

I'm excited that Hugo Barra is joining Facebook to lead all of our virtual reality efforts, including our Oculus team….

Julkaissut Mark Zuckerberg 25. tammikuuta 2017

Päivitys 26.1.2017 klo 13:30: Barra itse ja Facebookin omistaja Mark Zuckerberg ovat ilmoittaneet tänään miehen siirtyvän Facebookin virtuaalitodellisuusjohtajaksi sekä Oculus-tiimin kärkimieheksi. Barran mukaan virtuaalitodellisuudessa työskentely on ollut hänen unelmansa jo niistä ajoista lähtien, kun kyseinen konsepti oli esillä vain scifissä.

Lähde: Facebook

This site uses XenWord.
;