Ikean Uppkoppla-tuotesarjaan tullaan julkaisemaan jokaiselle käyttäjälle erikseen kustomoitavat näppäinhatut, hiiren johdonpidike ja jokaisen omiin biometrisiin skannauksiin perustuva rannetuki. Tuotteet toteutetaan 3D-tulostamalla.

Maailmanlaajuiseksi huonekalujätiksi kasvanut ruotsalainen Ikea on tekemässä uutta aluevaltausta. Yhtiö on lyönyt hynttyyt yhteen lääketieteellisiin apuvälineisiin erikoistuneen Unyq:n kanssa tuodakseen markkinoille pelaajille suunnattuja apuvälineitä.

Ikean peliapuvälineet tullaan julkaisemaan muitakin Unyq:n kanssa yhteistyössä toteutettuja tuotteita sisältävään Uppkoppla-sarjaan. Tässä vaiheessa esitellyt tuotteet ovat vielä prototyyppiasteella ja lopullisten tuotteiden myynti tulee alkamaan ensi vuoden aikana, mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

Ensimmäiset Uppkoppla-sarjaan julkistetut prototyypit ovat näppäinhatut, hiiren johdonpidike (”mouse bungee”) ja todennäköisesti koko paketin mielenkiintoisin tuote, rannetuki. Kaikki kolme ovat 3D-tulostettuja ja ainakin jollain tasolla kustomoitavissa. Näppäinhattujen kustomointimahdollisuudet jäävät Ikean pressistä epäselviksi, mutta kuvan perusteella ainakin niiden pintatekstuuri olisi muokattavissa. Hiiren johdonpidikkeeseen voi valita haluamansa kohokirjaimin toteutetun nimen tai sanan. Rannetukeen saa niin ikään valita haluamansa sanan näkyviin isoin kohokirjaimin, jonka lisäksi Unyq:n kehittämän sovelluksen avulla käyttäjä voi skannata tuotteen kannalta oleelliset osat kehostaan, jotta 3D-tulostettava tuote sopii juuri hänen kätensä muotoihin.

Ikean Uppkoppla-sarjan tuotteiden myynti on tarkoitus aloittaa ensi vuoden aikana. Yhtiö kertoo lisäksi tutkivansa aktiivisesti mahdollisuuksia tuoda markkinoille myös muita tuotteita vastaavalla tavalla kustomoitavina 3D-tulostusta hyödyntäen.

Lähde: Ikea

This site uses XenWord.
;