Viime vuonna hyllytetyn Lumia 960 -älypuhelimen prototyyppi komeilee Kiinassa julkaistuissa kuvissa.

Kiinalaisessa yhteisöpalvelu Weibossa on julkaistu kourallinen kuvia, joissa väitetään esiintyvän Microsoftin edesmennyt Lumia 960 -älypuhelin. Vastaavasta laitteesta nähtiin yksittäinen kuva jo toukokuussa.

Kuvien laitteen sisäisen koodinimen kerrotaan olleen Northstar, jonka huhuttiin vielä vuonna 2015 liittyvän tulevaan Surface-puhelimeen. Jos Northstar olisi tullut markkinoille, olisi se kuitenkin tiettävästi ollut varustettu Lumia 960 -brändäyksellä. Kyseessä on siis tiettävästi Microsoftin lippulaivamalli, jonka se hyllytti viime vuonna yhdessä Lumia 750 ja 850 -mallien kanssa. Tällä hetkellä älypuhelimet eivät kuulu lainkaan Microsoftin tuotestrategiaan.

Kuvissa esiintyvä laite on selvästikin prototyyppi ja sen metallisista unibody-kuorista löytyy useita aukkoja mittauspisteitä ja lisävirransyöttöä varten. RM-1162-koodinimellisen puhelimen varustukseen kerrotaan kuuluneen mm. 5,5-tuumainen QHD-näyttö, Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia, 32 Gt tallennustilaa, 20 megapikselin takakamera kolmois-LED-salamalla sekä etupuolelle sijoitetut stereokaiuttimet. Ainakin paperilla se olisi siis ollut varsin kilpailukykyinen muiden vuoden 2016 lippulaivaälypuhelimien kanssa.

Lähde: Windows Latest

This site uses XenWord.
;