Ensimmäisenä myyntiin saapuva ilmajäähdytetty Radeon Vega Frontier Edition on suunnattu pelaamisen sijaan peli- ja sovelluskehittäjille sekä muille kokeilunhaluisille pioneereille.

AMD:n luoma Frontier Edition on vastine NVIDIAn Titan-sarjan näytönohjaimille, joiden hinta on selvästi korkeampi kuin puhtaasti pelaamiseen tarkoitettujen GeForce-näytönohjaimien. Käytännössä yritys pyrkii rahastamaan ensimmäisillä Vega-näytönohjaimillaan niin paljon kuin mahdollista yrityksiltä ja kuluttajilta, jotka ovat valmiita maksamaan ylimääräistä saadakseen uutuuden ensimmäisenä käsiinsä.

Medialle ei toimitettu Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjaimia testattavaksi.

Radeon Vega Frontier Editionilla on mahdollista käyttää pelaamiseen tarkoitettuja ajureita sekä ammattikäyttöön suunnattuja Pro-ajureita, jotka on yhdistetty samaan asennuspakettiin. Myöhemmin tällä viikolla on vielä tulossa ladattavaksi erillinen laskentakäyttöön suunnattu ROCm-ajuri.

Radeon Vega Frontier Editionissa on käytössä täysi Globalfoundriesin 14 nanometrin FinFET-prosessilla valmistettava Vega-grafiikkapiiri 4096 stream-prosessorilla, jotka toimivat ilmajäähdytetyssä versiossa 1382 MHz:n Typical Engine -kellotaajuudella ja 1600 MHz:n Peak-taajuudella. Ilmoitettu FP32-suorituskyky on 13,1 TeraFLOPSia ja FP16-suorituskyky 26,2 TFLOPS.

AMD käyttää ensimmäistä kertaa grafiikkapiiriensä kellotaajuuksista termejä Typical- ja Peak-taajuus, eikä ole toistaiseksi kertonut, mitä ne käytännössä tarkoittavat. Oletettavasti grafiikkapiirin kellotaajuus vaihtelee käyttöasteesta, lämpötilasta ja tehonkulutuksesta riippuen.

Grafiikkapiirin rinnalla on käytössä 16 gigatavua HBM2-muistia. 2048-bittisen muistiväylän jatkeena olevat muistit toimivat 1,89 Gbps:n siirtonopeudella tarjoten kaistanleveydeksi 483 gigatavua sekunnissa.

Näyttöliittiminä tarjolla on kolme DisplayPort 1.4 -liitintä ja yksi HDMI 2.0 -liitin. Piirilevyltä löytyy kaksi 8-pinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä.

Sinisillä alumiinikuorilla varustetun ilmajäähdytetyn Radeon Vega Frontier Edition -version veroton suositushinta Yhdysvalloissa on 999 dollaria ja TDP-arvo on 300 wattia. Myöhemmin myyntiin saapuu myös kullanvärinen ja nestejäähdytetty versio, jonka suositushinta on 1499 dollaria ja TDP-arvo 375 wattia. Tällä hetkellä AMD:n kotisivuilta ainoa ostolinkki ohjaa yhdysvaltalaiseen Newegg-verkkokauppaan, jossa otetaan vastaan ennakkotilauksia ja toimitusten ilmoitetaan alkavan torstain jälkeen.

Pelikäyttöön suunnattu Radeon RX Vega -näytönohjain esitellään 30. heinäkuuta – 3. elokuuta Los Angelesissa järjestettävillä Siggraph-messuilla.

Lähde: AMD

This site uses XenWord.
;