iFixitin purkuartikkelissa iPhone X:n sisältä paljastuu kaksi akkua ja kaksi päällekkäin sijoitettua pääpiirilevyä.

Applen lippulaivapuhelin iPhone X:n myynti alkoi tänään ja iFixit-sivusto on jo tuttuun tapaansa purkanut laitteen osiin ennen kuin useimmat kuluttajat ovat saaneet sen edes käsiinsä.

iPhone X:n näyttöasetelma avautuu tuttuun tyyliin parin ruuvin avaamisen ja kevyen lämmittämisen jälkeen. Sisältä paljastuu kaksiosainen akku, jonka ansiosta puhelimen sisätiloja on saatu hyödynnettyä tehokkaammin akkukapasiteetin kasvattamiseksi. Akun kapasiteetiksi kerrotaan 10,35 Wh (2716 mAh), joka on 0,07 Wh enemmän kuin selvästi suurikokoisemmassa iPhone 8 Plussassa.

iFixitin mukaan erittäin kompakti kahdesta päällekkäin ladotusta osasta koostuva pääpiirilevy on komponenttitiheydeltään suurin, jonka he ovat nähneet. Piirilevyltä löytyy mm. uusi A11 Bionic -järjestelmäpiiri, kolme gigatavua LPDDR4x RAM-muistia ja erillinen Qualcomm Snapdragon X16 LTE -modeemi. Kaksois-takakamera on sijoitettu takakuoreen tukevaan kehikkoon ja pehmustettu vaahtomuoviteipillä.

Korjattavuusarvosanaksi iPhone X saa kohtalaisen 6/10 pistettä – saman kuin edullisemmat iPhone 8 -mallit. Plussaa tulee näytön ja akkujen helposta vaihdettavuudesta sekä siitä, että haljenneen näytön saa vaihdettua ilman Face ID -tunnistimen irrottamista. Miinusta tulee puolestaan hankalista kaapeliasennuksista sekä takakuoren lasin työläästä vaihdettavuudesta.

Lähde: iFixit

This site uses XenWord.
;