Kiinalainen SSD-ohjaimiin erikoistunut Yingren Technology tunnetaan länsimaissa paremmin nimellä InnoGrit. Yhtiön uusi PCIe Gen 5 -SSD-ohjain YRS820 lupaa markkinoiden johtavia nopeuksia maltillisella tehonkulutuksella.

InnoGrit YRS820 -SSD-ohjainpiiristä tiedetään toistaiseksi verrattain vähän. Varmuudella voidaan tässä vaiheessa sanoa vain, että se perustuu RISC-V-arkkitehtuuriin, tukee neljää PCIe Gen 5 -linjaa ja kahdeksaa kanavaa maksimissaan 2667 MT/s 3D TLC- tai QLC NAND-piireille, mikä mahdollistaa tällä hetkellä parhaimmillaan 8 teratavun kapasiteetin. Lisäksi yhtiö on kehaissut sen sisältävän tarkemmin määrittelemättömiä tekoälyominaisuuksia parantamaan suorituskykyä ja pienentämään viiveitä.

Oli YRS820:ssa sitten miten monta RISC-V-ydintä tahansa, sen on näytetty yltävän markkinoiden terävimpään kärkeen nopeutensa osalta. YMTC:n 232-kerroksisilla X3-9070 TLC NAND -piireillä (2400 MT/s) ja YRS820:lla varustettu SSD ylsi CrystalDiskMarkissa 14205 Mt/s perättäisluku- ja 12498 Mt/s -kirjoitusnopeuksiin. Satunnaisluku- ja -kirjoituspuolella nopeudet olivat 2 miljoonaa ja 1,5 miljoonaa IOPSia.

Huippusuorituskyvyn lisäksi InnoGrit YRS820:lle luvataan myös johtavaa energiatehokkuutta. Yhtiön mukaan ohjainpiiri ei tarvitse lainkaan aktiivista jäähdytystä, vaan se pärjää tarkemmin määrittelemättömällä passiivisella jäähdytyksellä. Ohjainpiiri on parhaillaan NAND- ja DRAM-piirien valmistajien validoitavana, mutta myös massatuotanto on jo käynnistetty.

Lähde: Tom’s Hardware