Kotimaan korvesta alun perin ponnistanut, nykyisin globaalin konsernin osana toimiva UL Benchmarks on julkaissut uuden testin. Uusi kuvanluontiin tekoälyllä keskittyvä AI Image Generation -testi on osa Procyon-testikokonaisuutta.

Procyon AI Image Generation -testisovellus jatkaa siitä mihin aiempi Computer Vision -tekoälytesti jäi ja testaa kokoonpanon suorituskykyä päättelytehtävissä (inference). Tällä kertaa kyse on kuitenkin kuvantunnistuksen sijasta kuvien luonnista käyttäen Stable Diffusion -tekoälymallia. Testi on tarkoitettu ajettavaksi erillisnäytönohjaimilla.

AI Image Generation -kokonaisuus perustuu kahteen erilliseen testiin, joista kummassakin käytetään eri versiota Stable Diffusion -tekoälymallista. Käytössä olevat mallit on suunniteltu keskiluokan ja suorituskyisen pään näytönohjaimille, mutta yhtiö aikoo tulevaisuudessa julkaista uusia versioita eri suorituskykyluokkiin.

AI Computer Vision -testistä tuttuun tapaan käyttäjä voi valita eri kehyksen päättelytehtäviin. Tällä hetkellä tuettuina on Intelin OpenVINO, NVIDIAn TensorRT ja DirectML:llä pyörivä ONNX, mutta yhtiö lupaa lisätä myöhemmin myös muita ohjelmistokehyksiä.

Lähde: UL Benchmarks