Intel lanseerasi 8. sukupolven Core i9-, i7-, i5- ja i3-sarjan mobiiliprosessorit ja päivitti mobiilialustaansa.

Lippulaivaprosessori on 6-ytiminen ja Hyper-Threading ominaisuuden myötä 12 säiettä tukeva Core i9-8950HK, joka kykenee toimimaan yhden ytimen rasituksessa lämpötilan ja tehonkulutuksen salliessa maksimissaan 4,8 GHz:n Turbo-taajuudella. Ytimien jaettua L3-välimuistia on 12 megatavua, prosessorin TDP-arvo on 45 wattia ja se on kerroinlukoton eli sitä on mahdollista ylikellottaa.

Intelin edellisen sukupolven suorituskykyisin mobiiliprosessori oli neliytiminen Core i7-7820HK, jonka Turbo-ominaisuuden maksimitaajuus yhdelle ytimelle oli 3,9 GHz.

Suorituskykyisimpien H-sarjan mobiiliprosessoreiden joukkoon tuli saataville myös kaksi uutta 6-ytimistä Core i7-sarjan ja kaksi neliytimistä Core i5-sarjan mallia. Poikkeuksellisesti kaikissa uutuusmalleissa on käytössä Hyper-Threading-ominaisuus eli myös Core i5 -mobiiliprosessorit tarjoavat jatkossa käyttöön neljä ydintä ja kahdeksan säiettä.

Kuluttajan näkökulmasta ostopäätöstä tehdessä täytyy olla tarkkana sillä markkinoilta tulee löytymään jonkin aikaa rinnakkain kannettavia tietokoneita, joissa on neliytimisiä ja Hyper-Threading-ominaisuudella varustettuja 7. sukupolven Core i7- ja 8. sukupolven Core i5 -prosessoreita.

Ammattikäyttöä ajatellen markkinoille julkaistiin kaksi kuusiytimistä Xeon E-sarjan mobiiliprosessoria, joista suorituskykyisempi E-2176M-malli on ominaisuuksiltaan vastaava kuin työpöytäpuolen Core i9-8950HK -lippulaivamalli.

Lisäksi Intel päivitti vähävirtaisempaan 28 watin U-prosessorisarjaan neljä uutta Core i3-, i5- ja i7-sarjan mallia ja julkaisi uuden 300-sarjan mobiilipiirisarjan integroidulla Wireless-AC 2×2 -yhteydellä ja USB 3.1 GEN2 -tuella (10 Gbit/s).

Kaikki uutuusprosessorit tukevat Intelin Optane Memory -välimuistia, joka on tarkoitettu erityisesti perinteisen kiintolevyn kaveriksi nopeuttamaan latausaikoja ja vasteaikoja sekä parantamaan järjestelmän suorituskykyä yleisesti. Samalla Intel lanseerasi uuden +-brändäyksen, jolla viitataan kokoonpanosta löytyvään Core i5-, i7- tai i9-prosessorin ja Optane Memory -välimuistin yhdistelmään.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;