Intel on pitänyt osavuosikatsauksensa viime viikon lopulla ja julkaissut sen myötä kolmannen vuosineljänneksensä tuloksen. Yhtiön sai pidettyä tuloksen plussan puolella ja jopa peittosi odotukset sekä liikevaihdon että katteen osalta.

Intel sai kolmannen vuosineljänneksen aikana kokoon 14,2 miljardin edestä liikevaihtoa, mikä laski 8 % vuoden takaisesta, mutta peittosi odotukset noin 800 miljoonalla dollarilla. Yhtiön käyttökate oli 45,8 %, eli vain 0,1 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Yhtiö teki nettovoittoa 300 miljoonaa dollaria, kun vuotta aiemmin sitä tuli miljardi.

Osastokohtaisesti yhtiön kuluttajatoiminnoista vastuussa olevan Client Computing Groupin liikevaihto laski 3 % vuoden takaiseen nähden, mutta samaan aikaan tuotto kasvoi 1,4 miljardista jopa 2,1 miljardiin dollariin. Data Center and AI Groupin liikevaihto puolestaan kutistui 10 %:lla, mutta vuoden takainen 100 miljoonan tappio saatiin käännettyä plussalle saman verran.

Network and Edge -osastolla liikevaihto laski viime vuoteen verrattuna jopa 1,5 miljardia dollaria ja samalla tulos painui käytännössä nollaan, vain aavistuksen plussan puolella. Intel Foundry Services puolestaan tykitti jopa 299 % vuoden takaista kovemman liikevaihdon, mutta se ei riittänyt kääntämään yksikön tulosta plussalle. Tappiot kuitenkin kutistuivat 90 miljoonasta 86 miljoonaan dollariin. Toinen liikevaihtoaan kasvattanut yksikkö oli Mobileye, jonka liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta 18 ja tulos 20 %.

Intelin mukaan sen tavoite julkaista viisi uutta valmistusprosessia neljässä vuodessa on edelleen hyvällä mallilla. Intel 7- ja 4 -prosessit ovat massatuotannossa ja Intel 3:n pitäisi saavuttaa massatuotantovalmius vuoden loppuun mennessä. Ångströmin aikakauden on tarkoitus käynnistyä ensi vuonna, kun Intel 20A saavuttaa tuotantovalmiuden ensimmäisellä ja 18A jälkimmäisellä vuosipuoliskolla.

Prosessoreiden puolella Intel julkaisi menneellä neljänneksellä 14. sukupolven Core -prosessorit työpöydälle ja esitteli Meteor Lake -arkkitehtuuriin perustuvat uudet Core Ultra -prosessorit, jotka saapuvat myyntiin joulukuussa. Yhtiö tulee julkaisemaan tulevan neljänneksen aikana myös 5. sukupolven Xeon -prosessorit (Emerald Rapids) ja putkessa on myös yhtiön ensimmäinen E-ytimiin perustuva Xeon Sierra Forest, mutta sen vuoro on vasta ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Lähde: Intel, Kuva: App Economy Insights @ X