Intelin alun perin julkaisemat testit olivat yleisessä käytössä olevilla testiohjelmilla ja nyt julkaistujen uusien testien pitäisi tyydyttää todellisten sovellusten suorituskykyä kaipaavien uteliaisuus prosessoreiden julkaisuun asti.

Intel julkaisi viime viikon alussa uusia tietoja tulevista Cascade Lake -arkkitehtuurin palvelinprosessoreista. Cascade Lake Advanced Performance -prosessorit tulevat olemaan parhaimmillaan 48-ytimisiä ja ne käyttävät useamman sirun MCM-paketointia.

Intelin alkuperäisessä diapaketissa oli mukana suorituskykytestit kolmesta eri skenaariosta, joista kahdessa uutta 48-ytimistä prosessoreita verrattiin kahden prosessorikannan palvelinkokoonpanoissa AMD:n Epyc 7601 -prosessoreihin ja yhdessä Intelin omaan Xeon Platinum -lippulaivaprosessoriin.

Tarkempi tarkastelu kuitenkin osoitti, että testitulokset perustuvat Cascade Lake AP:n osalta Intelin arvioihin suorituskyvystä, jonka lisäksi Epyc-prosessoreiden Stream Triad ja Xeon Platinum -prosessoreiden syväoppimissuorituskyky perustui kummankin prosessorin julkaisun aikaisiin tuloksiin. Lisäksi Intel oli jättänyt Hyper-threading- ja SMT-ominaisuudet pois käytöstä itse ajamissaan Epyc- ja Xeon Platinum -tuloksissa, mutta ei kerro pitikö sama paikkaansa myös Cascade Lake AP:n arvioitujen tulosten osalta.

Nyt Intel on julkaissut uusia testituloksia useammasta oikean maailman sovelluksesta 2S-palvelimissa. Cascade Lake AP:n tulokset perustuvat edelleen Intelin arvioihin lopullisesta suorituskyvystä prototyyppialustojen perusteella. Uusien testien Epyc-tulokset on ajettu aidoilla 2S-palvelimilla ja niissä on SMT-teknologia käytössä, mutta MILC-, WRF- ja OpenFOAM-testeissä säikeiden määrä on rajoitettu yhteen per ydin, kun NAMD- ja YASK-testeissä säikeitä on kaksi per ydin.

Intelin mukaan kahdella tulevalla 48-ytimisellä Cascade Lake Advanced Performance -prosessilla varustettu palvelin peittoaa kahdella 32-ytimisellä Epyc 7601 -prosessilla varustetun palvelimen kaikissa viidessä oikean maailman sovelluksia käyttävissä testeissä selvin eroin. MILC-testissä Cascade Lake AP -kokoonpano tulee yhtiön mukaan tarjoamaan parhaimmillaan 1,5-kertaista ja WRF- sekä OpenFOAM-testeissä 1,6-kertaista suorituskykyä Epyceihin nähden. NAMD (APOA1) -testissä suorituskykyero venähtää parhaimmillaan 2,1- ja YASK (ISO3DFD) -testissä peräti 3,1 kertaiseksi.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;