Intelin mukaan Spectre- ja Meltdown-päivitysten paikkaukset tiputtavat suorituskykyä 6., 7. ja 8. sukupolven Core-prosessoreilla keskimäärin 7 - 8 %.

Spectre ja Meltdown ovat olleet viimepäivien kuumin puheenaihe IT-maailmassa. Suurimman osan huomiosta on saanut Intel, vaikka haavoittuvuudet koskevat myös muita valmistajia.

Spectre- ja Meltdown-haavoittuvuuksien paikkaamisen tiedetään vaikuttavan tietokoneiden suorituskykyyn. Se, miten paljon paikat suorituskykyä laskevat, riippuu ennen kaikkea tietokoneella tehtävistä tehtävistä. Suurimman suorituskyvyn laskut tapahtuvatkin lähinnä datakeskuksissa, joissa palvelimiin kohdistuu raskasta I/O-rasitusta.

Intel on julkaissut omat suorituskykytestinsä koskien kotikäyttäjien tietokoneita Windows-alustoilla. Testit on ajettu yhtiön kolmen viimeisen sukupolven prosessoreilla käyttäen erilaisia synteettisiä testejä. 8. sukupolven Coffee Lake -prosessoreilla ja 8. ja 7. sukupolven Kaby Lake -mobiiliprosessoreilla testit on suoritettu Windows 10 -käyttöjärjestelmällä ja 6. sukupolven Skylake-prosessoreilla sekä Windows 10:llä käyttäen SSD-asemaa että Windows 7:llä käyttäen SSD-asemaa ja kiintolevyä. Testit ajettu SYSmark 2014 SE-, PCMark 10- 3DMark Sky Diver- ja WebXPRT 2015 -ohjelmilla.

Intelin omien testien mukaan suorituskyky on laskenut lähes jokaisessa testissä, mutta muutama poikkeuskin löytyy. Suorituskyvyn kerrotaan jopa parantuneen kiintolevyllä ja Windows 7:llä varustetulla Skylake-kokoonpanolla SYSMark 2014 SE:n Data/Finance Analysis- ja Responsiveness-testeissä sekä samalla prosessorilla, SSD-asemalla ja Windows 10 -käyttöjärjestemällä SYSMark 2014 SE:n Data/Finance Analysis -testissä, 3DMark Sky Diverin kokonaistuloksessa, grafikka-testissä ja grafiikka- ja fysiikkatestit yhdistävässä Combined-testissä.

Suurin negatiivinen vaikutus päivityksistä on saatu SYSMark 2014 SE:n Responsiveness-testissä Skylake-prosessorilla Windows 10 -alustalla ja Kaby Lake -mobiiliprosessoreilla. Skylaken tapauksessa suorituskyky oli vaivaiset 79 % alkuperäisestä, kun Kaby Lakejen suorituskyky riitti niin ikään erittäin heikkoon 86 %:iin alkuperäisestä. Myös Coffee Lake -kokoonpanoin ja Windows 7:lla ja SSD-asemalla varustetun Skylake-kokoonpanon tulokset laskivat alle 90 %:iin päivittämättömien verrokkien tuloksista samassa testissä.

Löydät kaikki suorituskykylukemat uutisen kuvasta, jonka voi avata täyteen kokoon klikkaamalla.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;