XeSS-skaalaus on luvassa tänä vuonna yli 20 peliin, mukaan lukien odotettu Call of Duty: Modern Warfare II.

Intelin Arc-näytönohjainten julkaisu ei ole sujunut kuin strömsössä, mutta yhtiö on saanut otettua askeleita oikeaan suuntaan tuomalla Arc A380 -mallit myyntiin myös Yhdysvalloissa. Nyt yhtiö on jatkanut Arc-näytönohjainten ominaisuuksia esittelevien YouTube-videoiden sarjaa XeSS-teknologian tiimoilta.

Intelin XeSS eli Xe Super Sampling on DLSS 2.x:n ja FSR 2.0:n tapaan temporaalinen skaalausteknologia. Se tulee saataville kahtena eri versiona, joista toinen pyörii Intelin Arc-näytönohjainten XMX-matriisikiihdyttimillä ja toinen minkä tahansa valmistajan varjostinyksiköillä, kunhan DP4a-käskyt ovat tuettuja. Intelin tuoreella videolla Tom Petersen ja Ryan Shrout kertovat teknologiasta ja näyttävät sen toimintaa käytännössä.

Käytännön testissä Petersen ja Shrout pelasivat Shadow of the Tomb Raideria identtisillä kokoonpanoilla, joissa oli ensi kertaa Arc A750:n sijasta yhtiön ensimmäisen sukupolven nopein malli, Arc A770. Molemmat pelasivat peliä 1440p-resoluutiolla ja korkeilla asetuksilla, mukaan lukien Ultra-tason säteenseuranta. Ilman XeSS-skaalausta pelanneella Shroutilla peli pyöri 40-50 FPS:n välimaastossa, kun XeSS Balanced -asetusta käyttäneellä Petersenillä sama osuus pyöri noin 60-70 FPS:n nopeudella. Toisessa vertailussa näytettiin, miten 1440p-resoluution natiivista lähtien Ultra Quality, Quality, Balanced ja Performance nostavat suoirtuskykyä suurin piirtein 10 FPS edeltävään asetukseen nähden.

Videolla varmistettiin nyt myös ensimmäistä kertaa aiemmin hämmennystä monitulkintaisten lausuntojen vuoksi aiheuttanut seikka: Avoin XeSS DP4a-versio ei vastaa XMX-versiota laadultaan, vaan se käyttää yksinkertaisempaa skaalausalgoritmiä XMX-versioon verrattuna. Valitettavasti laadullisista eroista ei puhuttu tai näytetty esimerkkejä.

Intel kertoi tekevänsä myös yhteistyötä UL Benchmarksin kanssa uuden 3DMark XeSS Feature Test -testin parissa. Port Royal -testiä lainaavassa XeSS-ominaisuustestissä on sisäänrakennettuna myös vertailutoiminto, jossa se renderöi samat ruudut sekä natiivisti TAA:n kera että XeSS:llä ja tallentaa ne kuviksi. Sisäänrakennettu vertailutoiminto mahdollistaa kuvien zoomaamisen rinnakkain, mikä helpottaa laadun arviointia. XeSS Feature Test on ilmeisesti tarkoitus julkaista, kun Intel saa A7-sarjan näytönohjaimet myyntiin.

Samalla kerrottiin myös 20 pelistä, jotka tulevat tukemaan julkaisussaan tai myöhemmin saatavalla päivityksellä XeSS-teknologiaa. Listan tueksi on tarjolla myös suorituskykydataa kourallisesta pelejä XeSS Balanced- ja XeSS Performance -asetuksilla.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;