Uutisoimme aiemmin Intelin 13. ja 14. sukupolven Core i9 -prosessoreita koskevista vakausongelmista, joiden olemassaolon myös Intel itse tunnisti. Nyt ongelman tiimoilta on saatu päivityksiä.

Nettiin ilmestyi hiljattain väitteitä, joiden mukaan Intel olisi löytänyt vakausongelmien juurisyyn. Intel korjasi nopeasti, ettei väite pidä paikkaansa, vaan vääriin käsiin joutuneessa dokumenteissa esiintyi vain yksi ongelmaan vaikuttavista tekijöistä.

Kyseinen ongelma koskee yhtiön huippuprosessoreiden Enhanced Thermal Velocity Boost- eli eTVB-teknologiaa, jonka algoritmiin on päässyt livahtamaan virhe. Virheen vuoksi prosessori voi nostaa jännitettä korkeiden Turbo-kellotaajuuksien saavuttamiseksi, vaikkei prosessorin lämpötila sitä sallisikaan.

Intel on jo julkaissut päivityksen ongelmaan emolevyvalmistajille, jotka tulevat jakamaan sen käyttäjille BIOS-päivityksen muodossa. Lisäksi yhtiö on julkaissut taulukon suositelluista virransyöttöasetuksista kaikille yhtiön 13. ja 14. sukupolven Core K -prosessoreille.

Lähde: Tom’s Hardware