Raporttien mukaan tietomurron takana olisi mm. Europolin ja useita yhdysvaltalaisviranomaisia aiemmin hakkeroinut IntelBroker.

Nettiin on ilmestynyt raportteja, joiden mukaan sekä AMD että Apple olisi joutunut tietomurron kohteeksi. Murron takana kerrotaan olevan ’IntelBroker’-ryhmittymä, jonka vyön alta löytyy entuudestaan tietomurtoja mm. Europoliin, Yhdysvaltain hallinnon eri viranomaistahoihin, Los Angeles International -lentokentälle ja Facebookin Marketplaceen.

AMD on varmistanut olevansa väitteistä tietoinen ja selvittävänsä viranomaisten ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kanssa niiden paikkansapitävyyttä ja kuinka paljon dataa on mahdollisesti varastettu. Hackreadin raportin mukaan IntelBroker olisi väittänyt saaneensa saaliiksi erilaisia ROM-tiedostoja, firmwareja, lähdekoodeja, työntekijä- ja asiakastietokantoja, finanssitietoja, AMD:n tuoteroadmappeja sekä teknisiä dokumentteja.

IntelBrokerin kerrotaan myyvän varastamiaan tietoja XMR (Monero) -kryptovaluuttaa vastaan. Tulemme seuraamaan tapauksen kehitystä ja päivitämme uutisartikkelia tarpeen mukaan.

Päivitys: Applen puolelta IntelBrokerin raportoidaan saaneen käsiinsä lähdekoodia yhtiön sisäisesti käyttämistä työkaluista, kuten AppleConnect-SSO, AppleMacroPlugin ja Apple-HWE-Confluence-Advanced. Apple-laitteiden käyttäjille tietomurron kerrotaan olevan merkityksetön. Apple itse ei ole vielä kommentoinut asiaa.

Päivitys #2: AMD on antanut Bloombergille uuden lausunnon aiheesta. Yhtiön mukaan vuoto ei ollut todellisuudessa niin laaja, kuin ennakkotiedot antoivat ymmärtää. AMD:n kertoo tutkimustensa pohjalta uskovansa, että tietomurrossa olisi viety vain rajallinen määrä tiettyjen AMD:n tuotteiden kokoamiseen liittyviä dokumentteja.

Lähteet: Reuters, Hackread (1), (2), Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;