Intelin uudet ajurit tuovat mukanaan tuen kannettavien sisäisille HDR10-näytöille ja Windows 10:n tuoreelle 1809-versiolle.

Intel julkaisee ajureita siinä missä AMD ja NVIDIAkin, mutta palstatilaa niille irtoaa vain merkittävimpien julkaisujen kohdalla. Nyt julkaistut 25.20.100.6323 -ajurit asettuvat ehdottomasti merkittävien ajureiden kategoriaan. Ajurit ovat saatavilla Windows 10 -käyttöjärjestelmälle ja ne tukevat Intelin integroituja grafiikkaohjaimia Apollo Lake-, Gemini Lake- ja Skylake-sukupolvista lähtien.

Intelin uusien näytönohjainajureiden merkittävin uudistus on odotetusti virallinen tuki Windows 10:n tuoreelle 1809-versiolle eli October 2018 Update -päivitykselle. Lisäksi ajurit tuovat uutena ominaisuutena tuen kannettavien sisäisille HDR-näytöille. Intelin ajurit ovat tukeneet tietyillä integroiduilla grafiikkaohjaimilla HDR-sisältöjä aiemminkin, mutta vain ulkoisilla näytöillä.

Ajureiden luvataan lisäksi parantavan suorituskykyä Microsoftin WinML-rajapintaa hyödyntävissä sovelluksissa, kunhan käytössä on vähintään 7. sukupolven Core-prosessori. Merkittävimmät suorituskykylisät nähdään Intelin mukaan koneopppimista ja tekoälyä hyödyntävissä sovelluksissa, jotka hyödyntävät tiettyjä konvoluutio- tai matriisikertolaskuja.

Suorituskykyparannuksia on WinML-sovellusten lisäksi luvassa Pro Evolution Soccer 2019 -peliin tuetuilla Core-sarjan prosessoreilla, jonka lisäksi ajurit optimoivat järjestelmän tehonkulutusta aiempaa pienemmäksi monissa tilanteissa. Intel pelisivustolle on samaan syssyyn lisätty suositellut asetukset Life is Strange 2:lle Iris Pro -sarjan grafiikkaohjaimilla sekä NBA 2K19:lle, Zone of the Enders the 2nd Runner: Mars Remasteredille ja Two Point Hospitalille UHD Graphics 620:lle ja sitä suorituskykyisimmille grafiikkaohjaimille.

Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa (PDF).

Lataa Intelin ajurit täältä

This site uses XenWord.
;