Intelin uudet 9. sukupolven prosessorit perustuvat tuttuun tapaan Coffee Lake -arkkitehtuuriin. Uusia prosessoreita saatiin liki joka teholuokkaan, kun Core-prosessoreiden rinnalla julkaistiin myös saman sukupolven Pentium- ja Celeron-prosessorit.

Intel julkaisi 9. sukupolven Core-prosessorit alun perin viime syksynä. Tuolloin julkaistiin kuitenkin vain kourallinen malleja ja mallistoa on sittemmin täydennetty uusilla malleilla. Nyt Intel on julkaissut loput työpöytäpuolen prosessoreista sekä ensimmäiset 9. sukupolven Core-prosessorit kannettaviin. Samalla julkaistiin myös 9. sukupolven Pentium- ja Celeron-prosessorit.

Sekä uudet työpöytä- että mobiiliprosessorit perustuvat tuttuun Coffee Lake (Refresh) -arkkitehtuuriin. Myös ydinten määrä on identtinen, eli kannettaviinkin tulee nyt saataville parhaimmillaan 8-ytimisiä 16 yhtaikaista säiettä suorittavia prosessoreita.

Intelille tyypilliseen tapaan K-merkityt-prosessorit tukevat ylikellotusta niin työpöydällä kuin kannettavissakin. Normiin tekee poikkeuksen kannettaviin tarkoitettu Core i7-9850H, joka tukee osittain ylikellotusta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kannettavan valmistajalla on Intelin siunaus nostaa prosessorin Boost-kellotaajuus 4,6 GHz:stä 5,0 GHz:iin mikäli laitteen jäähdytys on riittävä.

Kannettavien Core i9 -prosessoreiden uusi Velocity Boost -ominaisuus sallii prosessorin nostaa Boost-kellotaajuuttaan automaattisesti 100 MHz korkeammalle, mikäli prosessorin lämpötilarajat eivät tule vastaan. Intelin taulukoissa on merkitty Velocity Boost -kellotaajuus, eli Core i9-9980HK:n ja i9-9880H:n normaalit Boost-kellotaajuudet ovat 4,9 ja 4,7 GHz.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;