Whiskey Lake-U on Intelin ensimmäisen arkkitehtuuri, johon kuuluu rautatason korjaukset joihinkin sivukanavahyökkäyksiin. Amber Lake-Y -prosessoreissa ei ole vastaavia korjauksia.

Intel on julkaissut uudet Whiskey Lake-U ja Amber Lake-Y -prosessorit. Amber Lake -prosessorit ovat yhtiön ensimmäiset erittäin vähävirtaiset 8. sukupolven Core-prosessorit. Whiskey Lake -prosessorit puolestaan korvaavat markkinoilta nykyiset Kaby Lake Refresh -arkkitehtuurin U-prosessorit.

Intelin Whiskey Lake-U -prosessorit ovat ensimmäiset markkinoille saadut prosessorit, joissa on mukana ydintason korjauksia sivukanavahyökkäyksille. Prosessoreissa on Tom’s Hardwaren mukaan korjattu ns. rautatasolla sekä Meltdown- (variantti 3) että Foreshadow-haavoittuvuudet (L1TF). Variantti 2:lle eli toiselle Spectre-haavoittuvuuksista ei ole rautatason korjausta, vaan sitä joudutaan näillä näkymin odottelemaan Cascade Lakeen asti. Amber Lake-Y -prosessoreissa ei ole vastaavia korjauksia.

Kokosimme alta löytyvään taulukkoon Whiskey Lake-U- ja Amber Lake-Y -prosessoreiden oleellisimmat tekniset tiedot. Taulukossa mainitun PL1-tilan TDP:n lisäksi valmistajat voivat konfiguroida TDP-arvon oman makunsa mukaan U-sarjassa 10 – 25 wattiin ja Y-sarjassa 3,5 – 7 tai 4 – 8 wattiin.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;