Nykyisellään Intel listaa yhteensopivuusongelmia enää vain Assassin's Creed Valhallan, Fernbus Simulatorin ja Madden 22:n kanssa.

Uutisoimme marraskuussa Intelin julkaisemasta listasta pelejä, joiden kopiosuojauksilla oli yhteensopivuusongelmia uusien 12. sukupolven Core-prosessoreiden kanssa. Tuolloin listauksessa oli vielä useita kymmeniä pelejä, mutta nyt tilanne on kuitenkin selvästi paranemaan päin.

Reilussa kuukaudessa Intel ja pelinkehittäjät ovat onnistuneet korjaamaan kopiosuojauksen ongelmat uusien prosessoreiden kanssa useimmista alun perin listalta löytyneistä peleistä ja tällä hetkellä tiedossa olevia ongelmia on enää Assassin’s Cree Valhallassa, Fernbus Simulatorissa ja Madden 22:ssa. Noidenkin pelien pelaaminen on kuitenkin mahdollista edelleen myös ennen niiden päivittymistä niin sanotulla Scroll Lock -menetelmällä, joka kytkee prosessorin vähävirtaisemmat E-ytimet pois käytöstä.

Yhteensopivuusongelmien taustalla on ollut Intelin uutuusprosessorien rakenne, joka pohjautuu kahden tyyppisiin prosessoriytimiin – tehokkaampiin P-ytimiin ja vähävirtaisempiin E-ytimiin. Osa pelien kopiosuojauksista tulkitsi virheellisesti nämä E-ytimet toiseksi tietokoneeksi, minkä myötä kopiosuojaus esti pelien pelaamisen tai aiheutti niiden satunnaista sammumista.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;