Intel kertoi eilen järjestetyssä 2017 Investor Meeting -sijoittajatapahtumassa tietoja myöhemmin tänä vuonna julkaistavan 8. sukupolven Core i7 -prosessorin suorituskyvystä.

Päivitetty: Uutisoimme aluksi virheellisesti, että esimerkin 8. sukupolven Core-prosessori olisi 10 nanometrin Cannonlake-koodinimellinen 15 watin mobiiliprosessori, vaikka kyseessä on 14 nanometrin prosessori (Coffee Lake?).

Intel antoi sijoittajille ensimaistiaisen 8. sukupolven Core i7 -prosessorin suorituskyvystä, joka on yrityksen mukaan yli 15 % parempi Sysmark 2014 -testissä verrattuna nykyiseen 7. sukupolven Core i7 -prosessoriin.

Tarkempia yksityiskohtia 8. sukupolven Core i7 -prosessorista ei kerrottu eli onko kyseessä mobiili- vai työpöytäprosessori, mutta dian mukaan ensimmäiset uuden sukupolven prosessorit julkaistaan tämän vuoden toisella puoliskolla eli heinä-joulukuussa. Dian otsikon mukaan 8. sukupolveen on edelleen odotettavissa 14 nanometrin viivanleveydellä valmistettavia prosessoreita.

Aiemmin netissä liikkuneissa ja tuoreimmissa roadmapeissa ei ole suunniteltu vuodelle 2017 uutta 14 nanometrin prosessoripäivitystä, vaan Coffee Lake -prosessoreita odotettiin julkaistavaksi vasta vuonna 2018. Sen sijaan 10 nanometrin Cannonlake-prosessorit piti julkaista tämän vuoden loppuun mennessä U- ja Y-sarjan mobiiliprosessoreina.

Intel esittelikin ensimmäisen kerran julkisesti 10 nanometrin Cannonlake-prosessoria toiminnassa tammikuun alussa CES 2017 -tapahtuman yhteydessä. Samassa yhteydessä toimitusjohtaja Brian Krzanich kertoi erittäin selväsanaisesti, että Cannonlake julkaistaan markkinoille ennen vuoden loppua ja todennäköisesti sen yhteydessä lanseerataan uusi 8. sukupolven Core-prosessoreiden mallisto.

Suorituskykydiaa voi periaatteessa tulkita kahdella eri tavalla. Joko julkaisajankohdat viittaavat yleisellä tasolla kyseisen prosessorisukupolven julkaisuun tai julkaisuajankohdat viittaavat kyseisen prosessorisukupolven Core i7 -mallin julkaisuajankohtaan.

Ensimmäisellä tavalla diaa tulkittaessa esimerkkiprosessori voi olla mikä tahansa Coffee Lake -koodinimellinen Core i7 -mobiili- tai työpöytäprosessori, joka voidaan julkaista 2017 tai 2018. Toisessa tulkintatavassa kyseessä on joko U-sarjan mobiiliprosessori, joka valmistetaankin 14 nanometrillä tai sitten Coffee Lake on aikaistettu ensi vuodelta tämän vuoden lopulle.

Suorituskykyesimerkissä ei kuitenkaan ole kyse 10 nanometrin prosessorista, vaan 14 nanometrin Core i7 -prosessorista, joka voi olla mobiili- tai työpöytäprosessori.

 

Intel ilmoitti viime vuonna, että sen pitkään käyttämä Tick-Tock-kehitysmalli on tullut tiensä päätökseen ja jatkossa pienemmän valmistustekniikan (Tick) ja uuden arkkitehtuurin (Tock) rinnalle tulee valmistusprosessin optimointi. Ensimmäisenä prosessin optimointi on käytössä edelleen 14 nanometrin viivanleveydellä valmistettavissa Kaby Lake -sukupolven prosessoreissa.

Yritys on myös kertonut hyödyntävänsä molempia 14 ja 10 nanometrin valmistusprosesseja samanaikaisesti ja ajallisesti aiempia prosesseja pidempään.

10 nanometrin viivanleveydellä valmistettavien suorituskykyisempien Cannonlake-mobiili- tai -työpöytäprosessoreiden suunnitelmista tai aikatauluista ei ole vielä tarkempia tietoja.

This site uses XenWord.
;