Jolla on julkaissut uuden 2.1.0 Iijoki -päivityksen Sailfish OS -käyttöjärjestelmälleen. Yritys kertoo sen olevan merkittävin päivitys sitten viime syyskuussa julkaistun 2.0.2 Aurajoki -päivityksen.

Iijoki-päivitys sisältää tuhansia bugikorjauksia sekä perustavanlaatuisia parannuksia käyttöjärjestelmään. Suorituskyvyn luvataan parantuvan mm. käyttöjärjestelmän käynnistysajan ja kameran toiminnan osalta.

Käyttöjärjestelmän merkittäviin arkkitehtuurillisiin muutoksiin lukeutuu käyttöliittymän uusi Qt 5.6 -kehitysympäristö, BlueZ 5.43 Bluetooth -protokolla (toistaiseksi vain kehittäjien käytettävissä) ja tuki 64-bittisen Aarch64-arkkitehtuurin perustoteutuksille, joka mahdollistaa tulevaisuudessa käyttöjärjestelmän ajamisen ARMv8-arkkitehtuuriin pohjautuvilla prosessoreilla. Tietoturvapuolella uutta on alustava beeta-tason tuki OpenVPN:n, VPNC- ja OpenConnect -yhteyksille.

Iijoki-päivityksen myötä kamerakäyttöliittymää on uudistettu ja muutamia turhina pidettyjä toimintoja poistettu. Käyttöliittymän fonttikokoa on nyt mahdollista kasvattaa asetuksista. Selain mahdollistaa vihdoin tekstin valinnan ja kopioinnin nettisivuilta sekä suoran soittamisen puhelinnumeron valitsemalla. Harmillisena muutoksena Facebookin ilmoitukset ovat poistuneet Sailfishista kohta suljettavan Graph API 2.4 -sarjapinnan vuoksi. Syy tähän löytyy Facebookin päästä.

2.1.0 Iijoki tulee ensin early access -ohjelmaan rekisteröityneiden käyttäjien saataville ja hieman myöhemmin myös muiden käyttäjien puhelimiin.

Lähde: Jolla Blog, Jolla release notes

This site uses XenWord.
;