Intelin Meteor Lake saattaa jäädä kannettavien ja vähävirtaisten valmistietokoneiden iloksi, sillä työpöydälle on tiettävästi valmisteilla myös Raptor Lake Refresh.

Intelin vuoden viimeinen vuosineljännes sujui varsin ikävissä merkeissä, vaikka koko vuosi plussalle jäikin. Vuosikatsauksen yhteydessä saatiin talouslukujen ohella kuitenkin päivityksiä myös yhtiön lähitulevaisuuden suunnitelmiin.

Meteor Lake tulee olemaan Intelin ensimmäinen moderni useasta erilaisesta sirusta rakentuva kuluttajaprosessori. Prosessorista löytyy yhtiön omalla Intel 4 -EUV-prosessilla valmistettu prosessorisiru sekä TSMC:n valmistamat grafiikka-, uncore- ja I/O-sirut, jotka on lopulta paketoitu yhteen Intelin Foveros-paketointitekniikalla.

Meteor Lake on jo valmis tuotantoon ja se tulee saapumaan markkinoille vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Tällä hetkellä vaikuttaa kuitenkin siltä, että perinteistä työpöytäversiota prosessorista ei tultaisi näkemään lainkaan, vaan saataville on tulossa tiettävästi maksimissaan 6 P-ytimen ja 16 E-ytimen konfiguraatio. Työpöydälle ollaan vuotaneiden roadmappien mukaan saamassa sen sijasta päivitysversiot Raptor Lakesta.

Lunar Lake tulee saapumaan markkinoille 2024 ja se perustuu uudelle puhtaalta pöydältä suunnitellulle arkkitehtuurille. Arkkitehtuuri on kuitenkin suunniteltu etenkin energiatehokkuus edellä erittäin vähävirtaisiin laitteisiin, joten senkin osalta työpöydän tulevaisuus jää kysymysmerkiksi.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;