Intelin Coffee Lake -prosessoreita vaivaavia saatavuusongelmia pyritään ehkäisemään ottamalla Malesian tuotantolaitoksen rinnalle toinen, Kiinassa sijaitseva tuotantolaitos.

Intel julkaisi ensimmäiset Coffee Lake -prosessorit myyntiin 5. lokakuuta. 8. sukupolven Core-perheenä markkinoitavat prosessorit ovat ensimmäiset Intelin kuluttajaluokan mallit, joissa on käytössä yli neljä prosessoriydintä.

Coffee Lake -prosessoreiden saatavuus oli heti julkaisussa kiven alla, eikä esimerkiksi Suomeen saatu kuin yksittäisiä prosessoreita myyntiin. Sittemmin prosessoreita on toimitettu myyntiin enemmänkin, mutta edelleen markkinoilla on nähtävissä ongelmat prosessoreiden toimituksissa etenkin kerroinlukottomien huippumallien osalta niin kansainvälisesti kuin Suomessakin

Nyt Intel on ilmoittanut tarttuneensa toimiin saatavuuden parantamiseksi ottamalla käyttöön toisen kokoamis- ja testauslaitoksen. Tähän asti Coffee Lake -prosessoreita on koottu ja testattu vain Intelin Malesiassa sijaitsevassa tuotantolaitoksessa, mutta jatkossa prosessoreita on luvassa myös yhtiön Kiinan tuotantolaitokselta. Yhtiön tiedotteen mukaan sekä Malesian että Kiinan yksiköt ovat osa Copy Exactly! -ohjelmaa, joka takaa jok’ikisen askeleen kokoamis- ja testausprosessissa olevan identtinen paikasta riippumatta.

Kuluttajille ero tulee näkymään käytännössä vain paketoinnissa, jossa voi jatkossa lukea ”Assembled in Malaysia” -tekstin sijasta ”Assembled in China”. Ensimmäisten Kiinassa koottujen prosessoreiden odotetaan saapuvan markkinoille 15. joulukuuta. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka merkittävän eron toisen kokoamis- ja testilaitoksen käyttö tulee tekemään käytännössä prosessoreiden saatavuuteen, sillä niiden kapasiteetit ovat tarkoin varjeltuja salaisuuksia ja samoja laitoksia käytetään myös muiden prosessoreiden valmistuksessa.

Lähde: Intel (PDF), AnandTech

This site uses XenWord.
;