Xeon-perheen uusista nimistä muistuttava nimenmuutos Pentium Gold -prosessoreiksi koskee nykyisiä Kaby Lake -Pentiumeja

Intel uudisti Xeon-prosessoreidensa nimeämisen tuoreimman Xeon Scalable -tuoteperheen julkaisun yhteydessä kantamaan Bronze-, Silver-, Gold- ja Platinum -lisänimiä. Nyt yhtiö on päättänyt laajentaa uudelleennimeämistään myös edullisiin Pentium-prosessoreihin.

Intelin tuore Product Change Notification -ilmoitus kertoo nykyisten Kaby Lake -arkkitehtuureihin perustuvien Pentium-prosessoreiden saavan uudet nimet. Uuden nimeämiskäytännön mukaan prosessorit tunnetaan jatkossa Pentium Gold -nimellä. Muutos koskee markkinoilta tälläkin hetkellä löytyviä G4560-, G4600- ja G4620-prosessoreita. PCN-ilmoituksen perusteella prosessoreiden mallinumerot eivät muutu nimenvaihdoksen yhteydessä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, aikooko Intel laajentaa samaa käytäntöä muihinkin prosessorisarjoihinsa kuten Celeroneihin ja Atomeihin. Core-sarjan prosessorit lienevät kuitenkin toistaiseksi turvassa uusilta nimiltä, sillä Intel on juuri julkaissut uudet 8. sukupolven Core-prosessorit vanhan ja tutun nimeämiskäytännön mukaisesti.

Lähde: Intel (PDF)

This site uses XenWord.
;