Core i7-8700K:n Coffee Lake -siru on kasvanut selvästi viime sukupolven Kaby Lakesta, kiitos ydinmäärän kasvun neljästä kuuteen.

Intelin Coffee Lake -koodinimelliset 8. sukupolven Core-prosessorit saapuvat virallisesti myyntiin ja arvosteltaviksi tänään. Ennen varsinaisiin arvosteluihin uppoamista on kuitenkin vielä hyvä hetki katsella miltä Core i7-8700K näyttää lämmönlevittäjän alla.

VideoCardz otti HEKPC:n julkaiseman kuvan ja naitti sen vierekkäin delidatun i7-7700K:n kanssa. Kuvassa nähdään selvästi kasvanut piisirun koko verrattuna edelliseen Kaby Lake -arkkitehtuuriin. Suurempi koko selittyy pääasiassa kahdella lisäytimellä, sillä Intel on nyt kasvattanut vuosikymmenen odottelun jälkeen kuluttajaprosessoreidensa maksimiydinmäärän neljästä kuuteen ytimeen.

Myös prosessorin takapuolelta löytyy eroja pintaliitoskomponenttien osalta, mutta LGA1151-kannan mukaiset kontaktipinnat ovat pysyneet entisillä paikoillaan. Intel on päättänyt tuntemattomasta syystä pitää markkinoilla rinnakkain kaksi ulkonäöltään ja nimeltään identtistä LGA1151-kantaa, jotka eivät ole keskenään yhteensopivia eri pinnijärjestysten vuoksi.

Lähteet: HKEPC @ Facebook, VideoCardz

This site uses XenWord.
;