Comet Lake -prosessorit ovat edelleen Skylake-pohjaisia ja ne tullaan valmistamaan 14 nanometrin valmistusprosessilla. Prosessorit vaativat rinnalleen 400-sarjan emolevyn uudella LGA 1200 -kannalla.

Intel on jo julkaissut ensimmäiset Comet Lake -arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit kannettaviin tietokoneisiin, mutta työpöydälle arkkitehtuuria odotellaan vasta ensi vuoden alkupuolella. Comet Lake -arkkitehtuuri on edelleen Skylake-johdannainen ja valmistetaan 14 nanometrin valmistusprosessilla.

WCCFTech on saanut nyt käsiinsä Intelin dioja, jotka paljastavat runsaasti tietoa arkkitehtuuriin perustuvista prosessoreista. Diojen tiedot osuvat hyvin yksiin aiempien vuotojen kanssa ja varmistavat muun muassa huippumallien olevan 10-ytimisiä, 20 säiettä samanaikaisesti Hyper-threading-teknologian avulla suorittavia prosessoreita. Diojen mukaan Hyper-threading-teknologia tulee olemaan käytössä kaikissa Intelin 10. sukupolven prosessoreissa Celeroneita lukuun ottamatta. Suorituskyvystä Intelin diat kertovat tässä vaiheessa vain sen verran, että kaikkea säikeitä hyödyntävässä SPECint_rate_base2006 -testissä Comet Lake tarjoaa parhaimmillaan 18 % parempaa suorituskykyä kuin Coffee Lake Refresh ja SYSmark 2014 SE -testissä eroa syntyy 8 %.

Core i9 -sarjan prosessorit tulevat olemaan 10-ytimisiä, i7-sarjan 8-ytimisiä, i5-sarjan 6- ja i3-sarjan 4-ytimisiä. Pentium- ja Celeron -mallit tulevat olemaan tuplaytimisiä. Tulevien mallien oleellisimmat tiedot löytyvät kätevästi yllä olevista taulukoista. Ylikellotusta tukevien K-mallien tietoja diat eivät paljastaneet ja on todennäköistä, että muitakin malleja tullaan julkaisemaan nyt listattuja enemmän. Diojen mukaan Xeon-mallit tulevat noudattamaan hyvin pitkälti samaa linjaa Core-mallien kanssa, mutta niiden TDP-arvot ovat mallista riippuen 35 tai 80 wattia.

Uudet Comet Lake -prosessorit tulevat vaatimaan rinnalleen uudet emolevyt, joissa on uusi LGA 1200 -prosessorikanta. Seurakseen ne saavat uudet 400-sarjan piirisarjat, joista tällä hetkellä on varmistettu H410, Q470 ja W480. Ylikellotusta tukeva piirisarja tullee tuttuun tapaan olemaan Z-alkuinen, joko Z470 tai Z490. Ainut listattu uusi ominaisuus piirisarjoille on tuki CNVio- (Q470, W480) tai PCIe-väyläiselle (H410) Intel Wireless-AX (Wi-Fi 6) -kortille. Q470 ja W470 perustuvat PCH-H- ja H410 PCH-V-versioon.

Löydät koko diavuodon saldon lähdelinkin takaa.

Lähde: WCCFTech

This site uses XenWord.
;